Izvor: MozzartSport.com, 11.Maj.2020, 17:47

Zvezda: Bez inficiranih i bez utakmica ako se i ostali klubovi ne testiraju

Rezultati sa testove fizičke spreme su ipak zabrinjavajući, ističe se u saopštenju crveno-belih

 U četvrtak testiranje, danas rezultati. Srećom, svi negativni, objavila je Crvena zvezda ističući da u njenim redovima niko od igrača, članova stručnog štaba i delu menadžmenta nije bio inficiran korona virusom.

Testiranje na Malom Kalemgdanu vide kao prvi korak ka početku priprema i eventualnog nastavka sezone. Podvlačimo ovo „eventualnog“, jer je situacija >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << u košarci prilično nejasna i trenutno izgleda situacija nije baš optimistična kad su u pitanju Evroliga, Evrokup i ABA liga. Mnogo je tu problema, poput recimo američkih košarkaša koji su se vratili u zemlju, dalje zatvorenih granica, ali pre svega se tu misli na one bezbednosne uslove kad je zdravlje u pitanju. U Zvezdi kažu: uslov svih uslova za nastavak sezone je i da svi ostali klubovi testiraju igrače u skladu sa propisanim procedurama.

Bez odgovornosti svih, smatramo da nema nikakve svrhe da se ponovo vraćamo na teren i rizikujemo zdravlje svih aktera jedne košarkaške utakmice“, navodi se u saopštenju crveno-belih.

Još jedna stvar brine rukovodstvo beogradskog kluba, a ona je otkrivena na testovima opterećenja u ordinaciji sportske medicine Vita Maksima.

Zvezda mora da konstatuje da su ostali osnovni parametri rezultata igrača dobijeni analizom krvi i urina zabrinjavajući, i zahtevaju posebnu pažnju u daljem trenažnom procesu igrača. Naime, opšti imunitet igrača nije na zadovoljavajućem nivou, takođe došlo je i do pada mišićne mase i aerobnih sposobnosti. Očigledno je da je dvomesečna pauza ostavila veliki trag na našim igračima, koji su kao i svi građani Republike Srbije, bili u kućnoj izolaciji tokom vanrednog stanja“.

Crveno-beli su takođe objavili i da nisu odustali od ideje da se do rezultata dođe isključivo na terenu, vodeći prevashodno računa o zdravlju igrača.

Pripreme seniorskom tima Crvene zvezde od sutra će se obavljati na otvorenim terenima na Malom Kalemegdanu. Ali još je to poprilično daleko od bilo kakvog povratka u takmičarski ritam.

(FOTO: Star Sport)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.