Izvor: MozzartSport.com, 30.Jun.2020, 09:37

Zvanično: Šved potpisao na tri godine

Najvažnija vest iz Himkija

U Himkiju mogu da odahnu: Aleksej Šved (31) je stavio paraf!

Sjajni ruski košarkaš je produžio ugovor sa klubom iz Podmoskovlja na još tri godine pošto mu je aktuelni istekao. Himki je tako rešio glavno pitanje pred novu sezonu i sada može da se okrene sklapanju ostatka tima.

Šved je u Himki došao pre pet godina posle tri sezone u NBA ligi i postao simbol ovog kluba. Iako često kritikovan da previše >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << solira i da ekipa trpi bez njega, Rus je uglavnom bio taj koji je donosio pobede Himkiju i od kojeg je sve zavisilo. Za sve to je bio nagrađen sjajnim ugovorom. Do prošlog leta i dolaska Nikole Mirotića u Barselonu, Šved je sa 2.000.000 dolara godišnje u Himkiju bio najbolje plaćen igrač Evrolige. Pretpostavlja se da je i novi ugovor iste vrednosti. Ako ne i bogatiji.

Šved je ovog leta imao bogate ponude Zenita, kineskih klubova, a čak su i u nekim NBA klubovima razmišljali o njegovom povratku preko Atlantika. Ipak, na kraju se obavezao na vernost Himkiju i u naredne tri sezone će nositi igru tima iz Podmoskovlja.

Očekuje se da Himki zadrži kostur tima iz prošle sezone, a jedino zvučno pojačanje koje se pominje ovih dana je Derik Vilijams kojem je istekao ugovor sa Fenerbahčeom.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.