Izvor: MozzartSport.com, 28.Jul.2021, 19:39

Zvanično: Pjaca na novoj pozajmici, Juventus je mnogo izgubio na njemu

Hrvat će pokušati da oživi karijeru u dresu gradskog rivala

Likovali su u Juventusu kada su pre pet godina oteli Marka Pjacu ispred nosa Milanu kao jednog od najtalentovanijih evropskih igrača u tom trenutku. Platili su Dinamu iz Zagreba 23.000.000 evra posle blistavih partija mladog Pjace na EP i bila je to najveća prodaja u istoriji hrvatskog fudbala. Rekord je aktuelan i danas…

Pet godina kasnije, Juventus je poslao Pjacu redove >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << gradskog rivala Torina i pita se da li će bar nešto da izvuče iz uloženog u njega. Pjaci je to čak peta pozajmica u poslednje tri godine! Nikada u Juventusu nije opravdao očekivanja i uloženi novac. Nikada više nije ponovio partije iz dresa Dinama i hrvatske reprezentacije.

Godinu i po dana se mučio u Juventusu, imao i mnogo problema sa povredama i upisao 20 mečeva u svim takmičenjima. Uz samo jedan postignut gol. Usledila je pozajmica u Šalke, ali mu nije pomogla. Probao je i u Fiorentini ali ni tamo nije proradio. U Anderlehtu je dobro krenuo ali ga je prekinula korona. Prošle sezone je u Đenovi napokon pokazao znake života i sa tri gola i dve asistencije na 35 utakmica imao neke svetle minute.

Želela je Đenova da ga zadrži, hteli su ga na pozajmicu Verona i Galatasaraj, pominjao se čak i senzacionalan povratak u Dinamo ali je na kraju prešao u redove gradskog rivala. Tamo ga čeka trener i zemljak Ivan Jurić koji će pokušati da izvuče najbolje iz njega. Ako Pjaca zadovolji, Toro ima opciju da ga otkupi za sumu između 5.000.000 i 7.000.000 evra. Što bi bila premija za Juventus s obzirom koliko je uložio u Pjacu i da mu ugovor ističe u leto 2023. godine.

Šta god da se desi, Pjaca će ostati upamćen kao jedan od skupljih promašaja Juventusa poslednjih godina.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.