Izvor: MozzartSport.com, 21.Maj.2021, 15:47

Zvanično: Nuno Espirito Santo se posle utakmice sa Junajtedom oprašta od Vulverhemptona

Portugalski stručnjak posle četiri sezone diže sidro

Kako je i zvanično potvrđeno od strane kluba, Nuno Espirito Santo i Vulverhempton Vonderersi su postigli dogovor o sporazumnom raskidu saradnje. Portugalac će po poslednji put predvoditi ekipu u finalnom kolu tekuće sezone, u nedelju na Molino stiže Mančester junajted (17.00).

Nedelja, 17.00: (2,70) Vulverhempton (3,15) Mančester junajted (2,70)

Tokom četiri sezone na klupi Vukova, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Espirito Santo je izborio plasman u Premijer ligu kao šampion Čempionšipa, a potom u dve vezane sezone osvajao sedmo mesto na tabeli elitnog ranga engleskog fudbala. Njegova generacija ispisala je i istoriju kluba, kao prva koja se domogla četvrtfinala jednog evropskog takmičenja (Lige Evrope) posle gotovo pola veka.

Molino napušta kao peti trener sa najdužim stažom u posleratnoj eri. Predvodio je Vulvse na 198 utakmica, ostvario 95 pobeda, uz 49 remija i 54 poraza (gol razlika 276:207).

"Od prvog dana kada sam stigao u Kompton, naša ambicija je bila da napravimo pozitivnu promenu i poguramo ovaj fudbalski klub i ponosam sam što mogu da kažem da smo to činili svakim danom. Ostarili smo naše ciljeve, to uradili sa puno stvari i zajedničkim snagama. Najpre bih da se zahvalim navijačima, koji su odigrali važnu ulogu u podizanju kluba na novi nivo, kao i svim meštanima, koji su nas prihvatili i učinili da se osećamo kao kod kuće. Naravno, želim da se zahvalim i svom osoblju u Vulverhemptonu, za njihovu podršku i potpunu posvećenost tokom svakog dana. Najvažanije, želim da se zahvalim svakom igraču sa kojim smo radili od kako smo ovde, na njihovoj lojalnosti, posvećenosti, napornom radu i talentu. Oni su ovo divno putovanje učinili mogućim. Nedelja će biti veoma emotivan dan, ali sam presrećan što će na Molinou biti navijača, kako bi zajedno, kao čopor, proživeli ovaj poslednji, poseban trenutak".

Oglasio se i izvršni direktor kluba Džef Ši.

"Nuno nam je doneo neverovatno posebne trenutke, koje nikada nećemo zaboraviti, ali svakom poglavlju dođe kraj. Njegova vernost i posvećenost je tokom prethodnih godina bila nemerljiva i ne možemo dovoljno da mu se zahvalimo za napredak koji je postigao sa Vulvsima. Nedalja će biti veoma poseban dan, poželećemo dobrodošlicu navijačima po prvi put posle godinu dana, ali će takođe poslužiti kao odgovarajući oproštaj za nekoga ko će zauvek ostati važan deo istorije Vulverhemptona".

Još uvek se ne zna gde bi Nuno Espirito Santo mogao da nastavi karijeru, ali su već krenule spekulacije ko bi mogao da ga nasledi. Očekuje se da to bude još jedan portugalski stručnjak, a favorit je za sada bivši trener Benfike Bruno Laž. Među kandidatima je i šef struke Porta Seržo Konseisao, kojem ističe ugovor sa Zmajevima na kraju sezone, ali i koji je najavio da bi mogao da uzme godinu dana odmora od trenerskog posla.

After four seasons at the club, this Sunday will be Nuno Espirito Santo’s final game in charge of Wolves.

Thank you, Nuno.

????

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.