Izvor: MozzartSport.com, 27.Feb.2021, 01:58

Žinjak se nije šalio: Novi ugovor za nagoveštaj kraja karijere u Meksiku

Trajaće do 2024. godine

Sinoć je odigrao 250. utakmicu za Tigres, dvadesetak sati kasnije Andre-Pjer Žinjak je potpisao novi četvorogodišnji ugovor sa klubom kojem je u poslednjih pet sezona doneo enormnu količinu radosti. Kako trenutno ima 35 godina, po isteku novopotpisane saradnje Francuz će gaziti 39. godinu, tako da je više nego izvesno da planira kraj karijere u Meksiku, državi u kojoj su mu se rodila dva deteta. Sam je svojevremeno upozorio da se nije šalio >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << kada je pričao da postoji mogućnost da okači kopačke o klin u Centralnoj Americi.

"Ponos je što te imamo ovde sa nama i što ćeš raditi to što radiš bar još neko vreme. Hvala ti za disciplinu i posvećenost timu", uputio je pohvale prvi čovek kluba Alehandro Rodrigez Mikelsen.

MEKSIKO 1, 04.30: (2,30) MAZATLAN (3,20) KVARETARO (3,00)

Juče protiv Atletiko San Luisa nije bio strelac, za sada je na brojci od jednog pogotka posle sedam kola meskičke elite, ali nema sumnje da će forma, individulane brojke i rezultati Tigrova pre ili kasnije krenuti uzlaznom putanjom. Ipak, se radi o najboljem strelcu u istoriji kluba iz Montereja.

Na nedavno održanom Svetskom klupskom prvenstvu u Kataru gde je proglašen za drugog najboljeg fudbalera, Francuz je bio strelac gola protiv Palmeirasa koji je njegov tim odveo u finale. Nakon toga je i na društvenim mrežama napisao "Napred Korintijans", aludirajući na velikog rivala Zelenih. Navijači Korintijans su već počeli da maštaju o eventualnom dolasku Žinjaka u njihov klub, ali su se brzo otrznili shvativši da u Meksiku zarađuje oko 600.000 evra mesečno, odnosno preko 7.000.000 godišnje.

Stigao je Žinjak 2015. godine kao slobodan fudbaler i od tada 147 puta tresao mreže protivnika, tome je dodao i 36 asistencija. Kao udarna napadačka igla vodio je Tigrove do četiri titule državnog prvaka, jednog trofeja Konkakaf lige šampiona i zvanja viceprvaka Libertadoresa. Do njegovog dolaska Tigres je imao svega tri trofeja namenjena prvaku države, od sredine protekle decenije osvojio je još četiri. Nema sumnje da će se francuski golgeter do povlačenja nameračiti bar na još jednu.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.