Izvor: MozzartSport.com, 12.Apr.2021, 15:25

Zidanove muke: Vaskez završio sezonu, Valverde u bolovima

Karvahal, Ramos, Azar i Varan otpisani za revanš sa Liverpulom

U prethodnih par dana fudbaleri madridskog Reala su upisali dve jako važne pobede. Savladali su najpre Liverpul u prvom meču četvrtine finala Lige šampiona (3:1), a potom su nadigrali i Barselonu u El Klasiku u okviru Primere (2:1). Ipak, problemi sa povredama ne prestaju. Spisku povređenih igrača se priključio Lukas Vaskez, za kojeg je sezone završena, dok određenih problema ima i Fede Valverde >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << , ali bi trebalo da se nađe u timu za revanš sa aktuelnim prvakom Engleske.

Sreda, 21.00: (2,05) Liverpul (3,45) Real Madrid (3,60)

Povredio se Lukas Vaskez u derbiju sa Blaugranom, pa je njegovo mesto uz desnu aut liniju u odbrani morao da zauzme Alvaro Odriozola. Bilo je jasno da će bivši fudbaler Sosijedada i Bajerna morati na teren i protiv Redsa u revanšu meču četvrtfinala elitnog takmičenja, ali poslednje informacije ukazuju da će mladi bek morati da ponese još veći teret. Naime, Vaskezova povreda nije nimalo bezazlena i prema određenim procenama za njega je sezona završena. Odlično je odmenio Danija Karvahala na mestu desnog beka, ali je sada i on završio van stroja.

Tu nije kraj lošim vestima, da će Odriozola biti deo startnih 11 na Enfildu postalo je jasno posle informacija da ni Karvahal još uvek nije spreman da se vrati na teren. Procena je da bi Zidanov prvi izbor za poziciju desnog beka na teren mogao da se vrati protiv Kadiza (21. april).

Takođe, neće ni Eden Azar uspeti da upiše nastup u elitnom takmičenju, iako već neko vreme trenira sa ekipom. Zidan ne želi ništa da prepusti riziku sa maleroznim Belgijancem, pa ga još uvek neće slati na teren. Rafael Varan je još uvek u izolaciji, kako je minule sedmice bio pozitivan na virus korona, a od povrede nastavlja da se oporavlja i kapiten Serhio Ramos.

Pojavila se bojazan da bi duel sa ekipom Jirgena Klopa mogao da propusti i Fede Valverde. Urugvajac je odigrao sjajan El Klasiko, ali teren napustio posle jednog časa igre. Nakon utakmice nije mogao normalno ni da hoda, a od tada trenira individualno, po posebnom režimu. Od derbija nije zakoračio na travnatu podlogu, ali izgleda da će stinuti zube i pomoći ekipi. Našao se na spisku putnika za Englesku, prema pojedinim izveštajima iz Španije, dobiće priliku da zaigra, ali pod injekcijama. Jasno, takav potez mogao bi da stvori još veće probleme, ali Madriđani imaju velikih kadrovskih problema i praktično su prinuđeni da povuku ovako riskantan potez.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.