Izvor: MozzartSport.com, 13.Feb.2021, 18:33

Zidan: Kad sam počeo da se bavim ovim poslom cilj je bio reprezentacija Francuske

Konferencija za medije uoči utakmice Real Madrida i Valensije protekla u znaku priče o legendarnom Francuzu na klupi Trikolora

Zinedin Zidan se kotira visoko na listi trenera koji bi na klupi reprezentacije Francuske mogli da naslede Didijea Dešana. To je danas potvrdio i prvi čovek Fudbalskog saveza Noel Le Grat. Stigao je i odgovor iz glavnog grada Španije, popularni Zizu ističe da mu je oduvek bio cilj da jednog dana predvodi državni tim. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com <<

Francuski stručnjak je uoči susreta sa Valensijom u 23. kolu španske Primere (nedelja, 16.15) održao konferenciju za medije. Jedna od glavnih tema bila je upravo i njegova budućnost za kormilom Galskih petlova.

"Videćemo, trenutno razmišljam samo o Realu. U Madrudi sam i uživam u svakom danu. Imam veliku strast prema fudbalu. Nikada ne možete da znate šta budućnost nosi. Moj odnos sa gospodinom Le Gratom datira još od 1998. godine. Kada sam pre deset godina počeo da se bavim trenerskim poslom kao cilj sam postavio reprezentaciju Francuske, ali sada sam ovde."

Dakle, Zidan ne otpisuje mogućnost da jednog dana nasledi Dešana na klupi Trikolora. Obojica će bez ugovora ostati 2022. godine, Selektor Francuske je najavio da će se povući iz državnog tima posle Mundijala u Kataru, Zidanu saradnja sa Kraljevskim klubom ističe leta pomenute godine.

Ne cvetaju ruže Realu ove sezone, spekuliše se da bi francuski stručnjak bez posla mogao da ostane i pre isteka saradnje. Španski mediji govore i o ultimatumu u vidu osvajanja Lige šampiona. U Primeri je Atletiko poprilično pobegao i Blankosi nemaju pravo na kikseve u nastavku sezone.

Muče ih povrede, Zidan tvrdi da je problem u zgusnutom rasporedu.

"Nije u pitanju nedostatak sreće. Zabrinuti smo. Pričali smo o ovome puno puta. Ne volimo kada nam igrači nisu na raspolaganju. Učinićemo sve da im pomognemo da se oporave. Vratili su se Lukas Vaskez i Dani Karvahal, nadam se da će se polako i ostali oporaviti, nedostaju nam. Uvek želim da igrači budu sa mnom."

Da li je rešenje u akademiji? Zidan je dao priliku nekolicini mladih igrača.

"Naravno, vidim nekolicinu igrača koji bi mogli da ostanu u timu. To je jedan od kvaliteta Reala, iako će pojedini morati da idu jer je konkurencija jaka."

Real ima velike oscilacije u formu, kako sezona odmiče, pritisak postaje sve veći.

"Svesni smo pritiska koji sa sobom nosi Real Madrid. Trudimo se da radimo sve što je u našoj kontroli. Svesni smo da možemo da ostvarimo velike stvari i svu energiju ćemo preusmeriti u ova dva takmičenja", zaključio je Zinedin Zidan.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.