Zbog čega je Juventus oterao najboljeg generalnog menadžera na svetu?

Izvor: Sportske.net, 30.Sep.2018, 10:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbog čega je Juventus oterao najboljeg generalnog menadžera na svetu?

Ono što je Bepe Marota učinio za klub ostaće u analima, a ipak, mora da napusti Juventus. O čemu se radi?

U danu pobede nad Napolijem čime je Juventus pokazao da je i dalje daleko ispred svih rivala u Italiji, kao bomba je odjeknula vest da glavni operativac CEO kluba Bepe Marota napušta klub.

On je to potvrdio, mandat mu ističe 25. oktobra i neće dobiti produženje, odluka je navodno Anjelijeva, vlasnici braća Elkan su navodno potvrdili da je predsednik tako >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << odlučio, nikako porodična kompanija.

Marota je delovao tužno i razočarano, odbio je spekulacije da odlazi u savez, a postoji nekoliko teorija zbog čega ga se Anjeli odrekao. U pitanju je čovek koji je učestvovao u stvaranju velikog Juventusa, nedavno je dobio nagradu za najboljeg generalnog menadžera na svetu, a poznato je da je u klubu uspeo da dovede Barzaljija, Pirla, Džana, Ljorentea, praktično bez novca i da napravi ekipu na početku sa limitiranim sredstvima.

Posle osam godina odlazi, navodno se poverio ljudima iz Napolija da je došlo do razmimoilaženja sa Anjelijem, a na njihovu ponudu je rekao da mu je potrebno vreme da razmisli.

Šta se desilo?

Nije Ronaldo u pitanju, postoji spekulacija da se Marota nije slagao sa razmenom posle koje je Bonući vraćen u klub, odnosno odlaskom Iguaina i Kaldare. On je smatrao da je najbolje Argentinca prodati Čelsiju i ostaviti Kaldaru. Doduše, za sada Kaldara nije u prvom planu u Milanu, Bonući se jasno vratio među prvotimce Juventusa, mada ne blista i juče je bio krivac za gol Napolija.

Druga priča je da je došlo do razmimoilaženja povodom uloge njegove desne ruke Paratićija. On je imao ponude Junajteda i Rome, Juventus će ga promovisati kao Marotinog naslednika kako bi ga zadržao, jer su on i njegovi skauti u stvari sugerisali Maroti mete ovih godina.

Dovođenjem Paratićija na Marotinu mesto, Juventus želi da generalni menadžer više bude posvećen pravljenju novca, a da Paratići preuzme kompletan sportski sektor.

Treća glasina je da se rasčišćava prostor za povratak Zidana u klub i da će on zauzeti Marotinu mesto, ali za sada nema nikakve potvrde tih informacija.

Inače, odluka je došla kao iznenađenje za sve, pa čak je i Alegri bio zbunjen na konferenciji za novinare kada mu je postavljeno to pitanje, konstatovao je da je generalni menadžer sjajan, da su odlično sarađivali i da će to biti problem koji Juventus mora što pre da reši.

Marota neće imati problem da nađe posao, uz Napoli, želi ga i Roma gde su Monćijeve pozicije uzdrmane, ali verovatnije da bi mogao da prihvati eventualnu ponudu Junajteda ili Barselone koji traže nove direktore sportskog sektora.

U svakom slučaju, neočekivan potez, ali u Juventusu nema milosti, očigledno da je negde došlo do kratkog spoja sa Anjelijem i da je Marota platio ceh. Kako će se to odraziti na Juventus ostaje da vidimo...

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Marota tužan zbog otkaza, ali neko mora da prodaje i Ronaldove dresove?!

Izvor: Sportske.net, 01.Okt.2018, 09:16

Vest i dalje na naslovnim stranama, jer je na terenu sve poznato, Juventus nema rivale. Ali i dalje kolaju razne teorije o tome zbog čega je jedan od tvoraca velikog Juvea eliminisan....Juventus se odrekao Bepea Marote, vest je odjeknula kao bomba u noći velikog trijumfa nad Napolijem koji je šampiona...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.