Izvor: MozzartSport.com, 20.Sep.2021, 14:12

Završava se pretposlednje kolo prvenstva Islanda, a ništa se još ne zna

Duelom Kopavogura i Stjarnana (ponedeljak, 21.15) završiće se 21. kolo Pepsideilda

Valur nije uspeo da odbrani titulu prvaka Islanda, njegov prethodnih KR Rejkjavik sa njim se bori za poslednje mesto u Ligi konferencije, a neki drugi timovi će igrati za trofej. Šampionska trka će se završiti u subotu, a pre toga će da se odigra još jedan meč pretposlednjeg, 21. kola. U ponedeljak od 21.15 časova sastaće se Kopavogur i Stjarnan.

Neće taj meč uticati na borbu >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << za tron i Evropu, ali daleko od toga da nije značajan. Kopavogur je trenutno pretposlednji, 11. na tabeli i zauzima mesto koje vodi u niži rang. Ukoliko pobedi, prestići će Akranes, koji ima poen više. Remi bi ga ostavio na mestu ispod crte, zbog tek nešto malo slabije gol razlike u odnosu na Akranes. Zapravo, oba tima su na -16, ali je desetoplasirani tim za sada primio i dao više golova (26:42, dok je Kopavogur na 20:36).

----------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno

----------------------

Dakle svaki bod i gol su bitni domaćinu, dok je za Stjarnan potpuno nevažna utakmica, jer je on miran na sredini tabele i svakako ne može da bude bolje plasiran od sedme pozicije. Zato će za njega, osim Akranesa, da navija i Keflavik, kojem bi pobeda Stjarnana i matematički obezbedila opstanak. U slučaju bilo kog drugog ishoda Keflavik bi u poslednjem kolu morao da osvoji barem jedan bod.

Na prethodna tri susreta Stjarnan je savladao Kopavogur, ali na svakom od tih mečeva je primio barem jedan gol (4:1, 3:2 i 2:1). Poslednji trijumf u ovom okršaju Kopavogur je zabeležio još 2006. godine, kada su obe ekipe igrale u drugom rangu takmičenja.

ISLAND 1 – 21. KOLO

Nedelja

Leiknir – Keflavik 0:1 (0:1)

/Gibs 23/

Akranes – Flikir 5:0 (1:0)

/Torsteinson 13pen, Jonson 50, Gisleson 77, Sigurdson 84, Voler 90+1/

KR Rejkjavik – Vikingur 1:2 (1:1)

/Finbogason 9 – Barkarson 16, Gudjonson 87/

Hafnarfjordur – Breidablik 1:0 (1:0)

/Vidarson 38/

Valur – Akurejri 1:4 (1:1)

/Sevarson 5 – Brebels 25, 76, Torison 63, Adalsteinson 81/

Ponedeljak

21.15: (1.75) Kopavogur (3.50) Stjarnan (4.50)

***Kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.