Izvor: MozzartSport.com, 26.Maj.2020, 08:24

Zanimljiva priča iz Južne Koreje: Tim pobegao iz grada na ostrvo, navijači odlučili da osnuju novi klub

Bučeon i Jeju prvi put se sudaraju u svojoj istoriji (12.00)

Četvrto kolo južnokorejske druge lige ujedno je prvo koje će biti odigrano sredinom sedmice, a sa sobom nosi duel čiji timovi mogu da se pohvale nekim zanimljivim istorijskim činjenicama. Lider na tabeli, ekipa Bučeona, želeće da nastavi sa odličnim partijama i da bude prvi sastav koji će doći do dvocifrenog broja poena u tekućoj sezoni, dok će se Jeju vratiti na svoj bivši stadion (12.00).
>> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com <<
Ovo će inače biti prvi put da se dve ekipe sastaju u svojoj dugoj istoriji. Klub koji je danas poznat pod nazivom Jeju, tokom prvih sezona K-Lige nastupao je pod nazivom Jukong Elefants. Originalno su bili nastanjeni u Seulu, ali su se polovinom devedesetih preselili u Bučeon i promenili ime u Bučeon SK. Međutim, nakon pune decenije uspeha i osvajanja nekoliko trofeja, vlasnici su 2006. godine presekli i odlučili da se sele na ostrva Jeju. Tako je Bučeon ostao bez kluba, a Jeju je nastavio tamo gde je stao u svom „bivšem“ gradu, pošto je dva puta završavao na drugom mestu na tabeli i tri puta uspeo da izbori plasman u AFC Ligu šampiona. Međutim, 2019. godina je bila najgora u njihovoj istoriji, pošto su prvi put ispali u niži rang.

Za to vreme, navijači u Bučeonu odlučili su da osnuju svoj klub godinu dana nakon što je bivši gradski klub pobegao na Jeju. Vrlo brzo u rad se uključila gradska vlada i sve je poprimilo znatno uređeniji oblik. „Novi“ Bučeon krenuo je iz trećeg ranga kao polu-profesionalni tim, a profesionalni sastav postao je 2012. godine, pa je samo nekoliko godina kasnije uspeo da se domogne mesta u K-2 Ligi. Odatle nisu uspeli da „pobegnu“, mada su 2016. godine zauzeli treće mesto na tabeli, a prethodne sezone bili su četvrti. Sa druge strane, velikog uspeha imali su u nacionalnom FA kupu, gde su se plasirali u polufinale 2016. godine.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Mnogi se pitaju da li će današnji duel uspeti da pokaže svoj maskimum, naročito zbog činjenice koja kaže da će se igrati pred praznim tribinama. Zbog svega toga, verovatno će biti daleko manje „vatre“ na terenu od očekivanog. Veća doza navijačkog rivalstva dolazi od Bučeona, pa postoji mogućnost Jeju neće sve shvatiti toliko ozbiljno. Uz to, Bučeon je pred početak takmičarske godine doveo veliki broj igrača koji se verovatno još nisu uklopili u sam sistem i tradiciju ovog kluba.

Sa druge strane, Jeju je jedini profesionalni tim na navedenom ostrvu. Najbliže ekipe i na kopnenom delu Južne Koreje su miljama udaljene, a ne treba izostaviti ni činjenicu da je tokom prethodnog prelaznog roka ova ekipa „pokupila“ kapitena Lim Dong-Hjuka iz ruku Bučeona.

Oba tima imaju nešto da dokažu. Jeju nije pobedio ove sezone, dok mnogi za Bučeon tvrde da ih je „raspored“ za sada pomilovao. Teško je reći šta možemo da očekujemo danas tačno u podne po našem vremenu, ali sigurno je da nas čeka dobra borba.

JUŽNA KOREJA 2 – 4. KOLO

Utorak

12.00: (2,20) Bučeon (3,15) Jeju junajted (3,25)

12.00: (1,75) Daehon Sitizen (3,40) Ansan Griners (4,70)

Sreda

11.30: (2,10) Seul E-Land (3,10) Anjang (3,50)

12.00: (1,80) Jeonam Dragons (3,35) Asan (4,40)

12.30: (2,40) Suvon siti (3,15) Jeongnam (2,90)

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.