Zakuvala se borba za elitu: Srbija sve bliže LŠ, ali se pojavila pretnja

Izvor: B92, 26.Nov.2021, 10:55

"Zakuvala" se borba za elitu: Srbija sve bliže LŠ, ali se pojavila pretnja

Trka za što bolji nacionalni koeficijent se zahuhtala.

Već smo pisali da je ova nedelja jedna od ključnih u borbi za 11. mesto, na kome je Ukrajina sa direktnim učešćem u Ligi šampiona, tačno ispred Srbije.

Kao što smo i predvideli, kijevski Dinamo, Šahtjor i Zorija su zabeležili poraze u Ligi šampiona, odnosno Ligi konferencija, Crvena zvezda je ispratila sve to trijumfom nad Ludogorecom, ali nam na ruku nije išao kiks Partizana u Estoniji.

Zato >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je razlika između Ukrajine i Srbije smanjena "samo" za 0,5 i sada iznosi 1,65, što i nije velika ako se pogleda da će "večiti" izvesno zajedno igrati evropsko proleće.

Samo da Partizan uzme bar bod Anortozisu u poslednjem kolu, a Zvezda ukoliko ostane neporažena u Bragi ima priliku i na bonus poene kao prvoplasirana da završi, pod uslovom da Mitjilend ne pobedi na gostovanju Ludogorec.

Deluje da smo blizu da prestinemo Ukrajince, ali se pojavio novi-stari problem – Belgija.

Briž je izgubio u Ligi šampiona, isto kao i Gent na Kipru, ali su po bod uzeli Genk u Zagrebu sa Dinamom, čime je otvorio čak i vrata nokaut faze, kao i Antverpen u Frankfurtu sa Ajntrahtom.

Tako su nam se Belgijanci dodatno približili na mizernih 0,075 bodova, sa dobrim šansama da nas prestignu...

Da nisu jedini koji prete Srbiji "javili" su se i Švajcarci, sa 14. pozicije.

Bazel je pobedio u Almatiju Kairat i verovatno će sa čela grupe u nokaut fazu Lige konferencija, što mu donosi bonus, dok je Jang Bojs remizirao sa Atalantom u Ligi šampiona.

Deluje da će ostati samo na Bazelu na proleće, pošto će Jang Bojs tražiti senzaciju na terenu Mančester junajteda, a da će Srbija i Belgija imati po dva predstavnika (Gent, moguće Genk).

"Zakuvalo" se ozbiljno, a Zvezda i Partizan bi mogli da naprave veliku stvar, nakon što su već jednom rukom dohvatili 15. mesto.

Ono 11. bi bilo nestvaran podvig – da već od 2023. godine imamo direktno mesto u Ligi šampiona, jedno u kvalifikacijama, jedno u borbi za Ligu Evrope, a još dva u borbi za Ligu konferencija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.