Zahovič vređao novinara, a nije hteo ni naknadno da se izvini

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Mar.2018, 14:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zahovič vređao novinara, a nije hteo ni naknadno da se izvini

Ispad zabeležen posle poraza od 2:0.

Fudbaleri Maribora poraženi su u utakmici Prve lige Slovenije, na svom terenu od ekipe Krška. Standardno, posle meča održana je konferencija za novinare, na kojoj je viđena neprijatna scena, a u glavnoj (negativnoj) ulozi bio je Zlatko Zahovič. Sadašnji sportski direktor, a bivši fudbaler Partizana uvredio je jednog novinara, zbog pitanja koje je smatrao neprikladnim. Postavljeno je pitanje da li je kao funkcioner kluba razočaran zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << posete od oko 1.000 navijača.

Zahovič je uzvratio sledećim rečima:

- Hoćeš samo da provociraš. Čekaj malo, sine. Koliko ti je godina? Nedavno si imao porodičnu tragediju, mislio sam da će te ona nečemu naučiti, ali ja bih rekao da nije - napao je Zahovič novinara kome je nedavno preminuo otac.

Povodom ispada koji je naišao na osudu u Sloveniji, oglasio se i novinar SN Dejan Mitrović.

- Tragedija koja mi se dogodila teško me je pogodila. Nikad to neću da zaboravim pa mi je ovo bilo prilično bolno. Ne znam kakve veze konferencija za medije na temu fudbala ima s tim i zbog čega je Zahovič to spominjao.

Pročitajte i:

Posle svega, oglasio se Zahovič još jednom, rekavši da nema razloga da se izvinjava, jer ne smatra da je ikoga uvredio.

Opravičilo NK Maribor o neprimernem dogodku na novinarski konferenci.

➡️ https://t.co/z7U9MkZ3IQ pic.twitter.com/TJdgCOvCb5

— NK Maribor (@nkmaribor) March 18, 2018

Ali tako nisu mislili u klubu, pa je objavljeno javno izvinjenje.

- Na konferenciji za novinare desilo se nešto nedopustivo. Spominjanje porodične tragedije, nije način komunikacije ovog kluba, slovenačkog šampiona, koji ima najviše navijača u državi. Ponašanje sportskog direktora zahteva izvinjenje, i Maribor ga sada izražava. Novinar SN i drugi novinari dobrodošli su u Ljudski vrt i sa svima njima sarađujemo 365 dana u godini. Izgubili smo bodove na terenu, ali ne smemo da izgubimo dostojanstvo. Moramo uvek da vodimo računa o ugledu kluba - napisano je u saopštenju Maribor.

Posle 24. kola Maribor je drugi sa 48 bodova, dok je na prvom mestu Olimpija sa deset više. Domžale imaju 43, a Rudar 36.

Sve najnovije sportske vesti možete da pročitate OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.