Izvor: MozzartSport.com, 20.Okt.2021, 19:43

ZVEZDA – TIM ZA MIDTJILAND: Ponovo sa trojicom pozadi! Gde će Sanogo?

Sve zbog jakog uticaja Evandera i Onjedike na igru danskog šampiona

Utakmice prolaze, zla kob kadrovskih problema nastavlja da progoni Crvenu zvezdu i Dejana Stankovića uoči važnih evropskih duela. Situacija nije alarmantna kao pred put u Razgrad kada je korona isekla redove srpskog šampiona, ali će mladi stručnjak na klupi Crvene zvezde ponovo morati da improvizuje i ranije pročita utakmicu, kako bi se iz Herninga vratio sa pozitivnim rezultatom. Možda i dovoljnim >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << za kaparisanje evropskog proleća.

Crvena zvezda će igrati bez Milana Pavkova i Aleksandra Kataija, pitanje je koliko će timu moći da pomogne Lui Dioni posle samo jednog odrađenog treninga. Sve je to suzilo Stankoviću izbor u ofanzivi, ali glavno pitanje glasi: Kako će izgledati defanzivni red crveno-belih u sutrašnjem meču?

Prema poslednjim informacijama Dejan Stanković je blizu odluke da Midtjilandu suprotstavi formaciju sa trojicom štopera i sistem koji mu je pre Razgrada doneo mnogo uspeha u prošlogodišnjoj Ligi Evrope. Nema sumnje da će danski predstavnik rizikovati, napadati i sa sedmoricom fudbalera, tako da je crveno-belima potrebna stablinost u poslednjoj liniji i miran pas. Baš kao u Razgradu.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Sigurno je da će defanzivni red činiti Dragović i Degenek, dok kod trećeg štopera stoji mali znak pitanja. Uigravan je kao centralni defanzivac Seku Sanogo. Na tom mestu je iskusni Afrikanac odigrao jednu od najboljih partija u crveno-belom dresu pre tri sedmice u Bugarskoj. Pojeo je napadače Ludogoreca i napravio razliku na terenu.

Međutim, postoji i realna opcija da Sanogo bude pomeren u vezni red. Jak uticaj na igru danskog prvaka imaju Brazilac Evander i mladi reprezentativac Nigerije Onjedike. Upravo je momak rođen 2001. godine preokrenuo dešavanja u prethodonom meču protiv Nordsijelanda. Reč je o fizički moćnom vezisti kojem Sanogo može da parira. Otuda i dalje postoji dilema na kojoj poziciji će igrati bivši član Jang Bojsa.

Sanogovo pomeranje u vezu, otvorilo bi prostor za Radovana Pankova. Dok je ostatak postave poznat. U formaciji 3-4-2-1 mesto glavnog kreatora igre rezervisano je za Gelora Kangu. Ispred njega će još delovati Mirko Ivanić i Italijan Filipo Falko. Posle perioda stagnacije bivši član Lečea je dobio šansu u kontinuitetu. Odigrao je dva prvenstvena meča, a sada će morati da popuni kopačke Aleksandra Kataija. Vrlo nezahvalan zadatak, ali od igrača plaćenog 1,2 miliona evra očekuje se da napravi razliku u bitnom meču.

Uoči puta za Dansku Dejan Stanković je najavio, između redova, kome će dati šansu u napadu. Sve ukazuje da će to biti El Fardu Ben, dok će mladi Marko Lazetić i oporavljeni Lui Dioni biti ispomoć sa klupe.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.