ZVEZDA I DELIJE OBELEŽAVAJU 21 GODINU OD SMRTI NAVIJAČA: Sever je ceo crveno-beo i Radović Aca njega je deo

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Okt.2020, 16:30

ZVEZDA I DELIJE OBELEŽAVAJU 21 GODINU OD SMRTI NAVIJAČA: "Sever je ceo crveno-beo i Radović Aca njega je deo"

Tragedija koja će zauvek ostati upamćena.

Prošla je tačno 21 godina otkako je sedamnaestogodišnji navijač Crvene zvezde Aleksandar Aca Radović tragično izgubio život na večitom derbiju.

Nikada Zvezda nije savladal Himki u gostima, a možda je večeras (18.00) prilika za to, jer su crveno-beli puni samopouzdanja posle pobede nad moskovskim CSKA. Kvota na dvojku u Podmoskovlju je 2,70, dok je kec 1,60. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Himki >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << - Zvezda.

Tog 30. oktobra 1999. godine u Beogradu se igrao 113. večiti derbi. Mnogo je mladića iz Opova otišlo da gleda taj kobni sto trinaesti “večiti derbi”. Navijači večitog rivala su poslali nekolilo signalnih raketa ka severnoj tribini, a jedna je pogodila Acu. Svi su sa neizvesnošću čekali vest o tome šta se desilo, a vest je bila strašna – Aci nije bilo pomoći.

Maloletni navijač, koji je došao da odgleda fudbalsku predstavu, poginuo je. Posle 20 godina, na današnji dan svi navijači Crvene zvezde iskazuju žal za ovim činom.

I dan danas se na severu nalazi transparent sa njegovim imenom – Sever je ceo crveno-beo i Radović Aca njega je deo.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.