ZVEZDA APELUJE: Dajte krv i spasite nečiji život, spremna je i nagrada (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Avg.2019, 13:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZVEZDA APELUJE: Dajte krv i spasite nečiji život, spremna je i nagrada (FOTO)

Akcija planirana za 24. i 25. avgust.

Na stadionu Crvene zvezde ponovo će biti organizovana akcija dobrovoljnog davanja krvi. Povodom toga oglasio se i klub iz Ljutice Bogdana, apelom koji prenosimo u celosti.

- Svi koji žele imaće priliku da u Medija centru stadiona "Rajko Mitić" u subotu i nedelju, 24. i 25. avgusta, u periodu od 10 do 18 časova daju krv. Crvena zvezda rešila je da nagradi i zahvali se onima koji pokažu humanost i učestvuju u 17. po redu akciji >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << "Crveno-bela krv". S obzirom na to da se akcija održava uoči revanš meča kvalifikacija za Ligu šampiona Crvena zvezda - Jang Bojs, klub je odlučio da svim davaocima krvi pokloni ulaznicu za tu utakmicu.

Krv mogu dati sve osobe od 18 do 65 godina, uz uslov da su zdrave, da su prethodne noći spavale uobičajeno, da su obedovale, da su unele određenu količinu tečnosti, kao i da nisu pod dejstvom alkohola ili nekih drugih opijata. Neophodno je da interval između davanja krvi bude tri meseca za osobe muškog, odnosno četiri meseca za osobe ženskog pola. Zvezdaši su se uvek pokazivali kao humani (u prethodnoj akciji 903 davaoca), a verujemo da će i ovaj put akcija "Crveno-bela krv" u saradnji sa Institutom za transfuziju krvi imati veliki odziv od strane naših navijača.

Veliko interesovanje vlada za utakmicu protiv Jang Bojsa, a uz mogućnost da dobijete kartu, imaćete mogućnost i da nekome spasite život. Zvezdaši budite humani - navedeno je u apelu crveno-belih.

Možete i da pogledate više fotografija iz Berna.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.