ZOI: Ignjatović bez plasmana; Valijeva četvrta, zlato za Šcebarkovu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Feb.2022, 06:13

ZOI: Ignjatović bez plasmana; Valijeva četvrta, zlato za Šcebarkovu

Srpska skijašica Nevena Ignjatović ostala je bez plasmana u alpskoj kombinaciji na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu.

Ignjatović ostala je bez plasmana, pošto je diskvalifikovana u trci slaloma.

Zlato je osvojila Švajcarkinja Mišel Gisin do zlata u došla sa vremenom 2:25.67 i tako je odbranila titulu olimpijske šampionke osvojenu pre četiri godine u Pjongčangu.

Njena sunarodnica Vendi Holdener uzela je srebrno u vremenu 2:26.72, dok je bronza pripala >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Italijanki Federiki Brinjone (2:27.52).

Amerikanka Mikaela Šifrin ponovo nije završila trku.

Nevena: Užasno se osećam, više od ovoga nisam mogla

Ignjatović je izjavila da nije zadovoljna svojim nastupom u alpskoj kombinaciji na Zimskim olimpijskim igra u Pekingu.

"Užasno se osećam. Teško mi je palo ovo što se dogodilo. Dala sam sve od sebe. Sa svim što je bilo i što se dešavalo, danas mi je bilo veoma teško i fizički sam se veoma umorila. Ja više od ovoga nisam mogla. I najboljima su se dešavale greške, kao što ste videli", rekla je Ignjatović posle takmičenja.

"Htela sam da se borim i vratila sam se nakon pada, ali pod adrenalinom očigledno to nisam uradila pravilno. Na kraju, s obzirom šta sam sve postigla do sada u svojoj karijeri, ja znam ko sam i šta su moje mogućnosti. Dala sam sve od sebe i žao mi je što nisam zablistala danas, ali tako je to u sportu. Hvala svima na podršci, to mi je mnogo značilo", zaključila je Ignjatović.

Trkom u alpskoj kombinaciji, Ignjatović završila je nastup na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu.

Zimske olimpijske igre u Pekingu završavaju se u nedelju, 20. februara svečanom ceremonijom zatvaranja, a naredni domaćin ovog takmičenja biće italijanski gradovi Kortina i Milano.

ZOI: Valijeva četvrta i ostala bez medalje, zlato za Šcebarkovu

Mlada 15-godišnja ruska klizačica Kamila Valijeva osvojila je četvrto mesto na Olimpijskim igrama u Pekingu u pojedinačnoj konkurenciji, gde se takmičila uprkos tome što je bila pozitivna na doping testu.

Valijeva je bila u vođstvu nakon kratkog programa, ali je danas tokom finalnog nastupa napravila nekoliko grešaka i na kraju završila kao četvrta.

To praktično znači da će se održati ceremonija dodela medalja, jer je Međunarodni olimpijski komitet (MOK) u ponedeljak nakon odluke Suda u Lozani da dozvoli nastup Valijevoj najavio da neće biti ceremonije, ukoliko ona bude među prve tri.

Zlato i srebro ipak su otišle u Rusiju, prvo mesto osvojila je Ana Šerbakova, a drugo Aleksandra Trusova, koja je danas imala najbolji nastup.

Bronza je pripala Japanki Kaori Sakamoto.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.