ZLATNI DEČKO: Proglašen najbolji mladi fudbaler Evrope, a NIJE Mbape (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Dec.2018, 23:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZLATNI DEČKO: Proglašen najbolji mladi fudbaler Evrope, a NIJE Mbape (FOTO)

Nagrada završila na neočekivanom mestu.

Mladi fudbaler Ajaksa Matijas de Liht je osvojio prestižnu nagradu "Zlatni dečko", koju dodeljuju sportski novinari.

SPAKOVAO KOFERE: Šta znači ova objava Zvezdinog fudbalera? (FOTO)

SKANDALČINA U KRUŠEVCU: Ušao na konferenciju i najvulgarnije vređao Lalatovića! Usledio je BRUTALAN odgovor koji je sve ostavio bez teksta (VIDEO)

"Zlatni dečko" je nagrada koja se dodeljuje najboljem igraču mlađem >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << od 21 godine, koji igra na teritoriji Evrope i dodeljuje se od 2003. godine. Nagradu su u prošlosti redom osvajali Van der Vart, Runi, Mesi, Fabregas, Aguero, Anderson, Pato, Baloteli, Gece, Isko, Pogba, Sterling, Marsijal, Sančes i Mbape. Nema sumnje da je i ove godine najbolji mladi fudbaler bio napadač Pari Sen Žermena, ali svi igrači koji su već osvajali nagradu više nisu u konkurenciji.

De Liht je prvi defanzivac ikada koji je dobio prestižno priznanje, kao i prvi Holanđanin još od premijerne dodele i Rafaela Van der Varta.

🏆 First Dutch winner since 2003

🏆 First defender to win, ever

Golden Boy Matthijs de Ligt introduces today's top five articles. pic.twitter.com/VVgg4c23wU

— Squawka Football (@Squawka) 17. децембар 2018.

Sve najnovije sportske vesti možete da pročitate OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.