ŽIVOTNA DRAMA HRVATSKE LEGENDE: Bivši reprezentativac Vatrenih tri puta menjao bubreg, sudbina nepoznata

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Okt.2021, 22:12

ŽIVOTNA DRAMA HRVATSKE LEGENDE: Bivši reprezentativac Vatrenih tri puta menjao bubreg, sudbina nepoznata

Strah i trepet za golmane svojevremeno.

Bivši napadač reprezentacije Hrvatske i legenda Verdera Ivan Klasnić preživeo je pravu dramu. Sada se u Hrvatskoj pojavio na događaju gde je bio vrlo teško prepoznatljiv bez kose.

- Zarazio sam se s nekim virusom pa mi je otpala kosa. Doktori su mi rekli da će mi se možda i vratiti, ali to se ne zna - rekao je on.

Klasnić ima 41 godinu i tri trasnplatacije bubrega iza sebe. Osim toga mora redovno da pije lekove >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kako bi mu bubrezi funkcionisali.

- Da imam problema s bubrezima, saznao sam to 2005. godine, nakon jedne operacije, a da moram na transplantaciju saznao sam krajem 2006. Kada sam to shvatio prvo sam razmišljao šta to znači za moju porodicu, a na kraju sam hteo da pokažem da je moguće igrati i sa takvim problemom - naveo je Hrvat.

Lekari su mu uspešno presadili bubreg, a sa njim je nastupio na Euru 2008. godine, gde je čak i dao gol.

- Taj bubreg je proradio, ali je odjednom prestao da funkcioniše, pa sam nakon osam nedelja dobio bubreg od oca. A taj je funkcionisao devet i po godina. Poslednje četiri godine, imam bubreg od jedne meni nepoznate žene koja je bila dve godine starija od mene, ali je preminula - prisetio se Klasnić u intervjuu za "Večernji list".

Niko mu ne garantuje da i ovoga puta neće morati ponovo da prolazi kroz sve to…

- Kada pričam sa lekarima, oni mi kažu da medicina nije uspela u tome da jedan transplantirani bubreg radi ceo život. Ima i nekih koji su funkcionisali 25 godina, ali i ti ljudi su morali opet na transplantaciju - zaključio je legendarni hrvatski napadač.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.