ZBOG NAMEŠTANJA MEČEVA JE IMAO PROBLEME, ALI NE ODUSTAJE: I treneri učestvuju u tome zbog lake zarade (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Maj.2019, 16:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZBOG NAMEŠTANJA MEČEVA JE IMAO PROBLEME, ALI NE ODUSTAJE: I treneri učestvuju u tome zbog lake zarade (FOTO)

Nije dobio zaštitu od onih kojima je to posao.

Argentinac Marko Trunđeliti nije imao velike rezultate iza sebe kao teniser, ali je u centar pažnje dospeo kada je počeo da priča o nameštanju mečeva u belom sportu. Zbog toga plaća visoku cenu jer navodi da ga drugi igrači izbegavaju. Zbog svoje iskrenosti je dobio prezir, a zbog velikog stresa mu je narušeno i zdravlje.

- Niko me više ne pozdravlja od kolega. Ne žele čak ni da me pogledaju u oči, a čak su >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << me i neki, koje sam smatrao prijateljima, pitali zašto nisam začepio usta - rekao je Trunđeliti.

Za Trunđelitija je sve počelo pre četiri godine kada su ga kontaktirali ljudi zaduženi za nameštanje mečeva, obećavši mu da će dobiti sponzora koji će mu pomoći da se probije u teniski vrh. Iako se sreo sa njima, Argentinac je na kraju odlučio da sve prijavi Teniskoj jedinici za integritet. Iako su ga naterali da iznese dokaze, nisu ga javno branili od onih koji s ga nazvali izdajicom.

🎾#MarcoTrungelliti has received support from the #TennisIntegrityUnit more than two weeks after complaining of feeling abandoned after blowing the whistle on match-fixing in the sport. #ATPtour #ATP #tennis #tennisnews #outdoorsportchannel #outdoorsportchanneltv pic.twitter.com/trhv5zYhqk

— OutdoorSportChannel® (@OutdoorSportCha) May 3, 2019

- Oni su me iskoristili. Bila je to katastrofa. Po mom mišljenju, to je bio jedan od najgorih postupaka koje sam ikad video. Još uvek plaćam cenu svega toga - smatra Argentinac.

Trunđeliti je svedočio protiv trojice tenisera, Nikolasa Kikera kome je najbolji renking bio 78. mesto, a sada je 357. na ATP listi, te Federika Korije i Patrisija Herasa.

- Primio sam sve moguće vrste uvreda, od igrača do menadžera. Mislite da treneri nisu uključeni u to? Jesu, i te kako. Non-stop se pristupa teniserima koji su karakterni slabići, jer je njih lako obrlatiti novcem. Ako malo bolje razmislite, moguće je zaraditi 100.000 dolara za sat vremena rada - zaključio je Trunđeliti.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda teniserka Eženi Bušar. 

For SI!! Wowwww

A post shared by Genie Bouchard (@eugenie_bouchard_) on Feb 19, 2018 at 7:34pm PST

Bod goals

A post shared by Genie Bouchard (@eugenie_bouchard_) on Nov 21, 2017 at 11:19am PST

The sock tan and Beats are on point for grass szn

A post shared by Genie Bouchard (@eugenie_bouchard_) on Jun 16, 2018 at 6:55pm PDT

Genie is so hot😍🔥running from the storm haha

A post shared by Genie Bouchard (@eugenie_bouchard_) on Dec 12, 2015 at 10:32pm PST

Good girl 😈

A post shared by Genie Bouchard (@eugenie_bouchard_) on Nov 5, 2017 at 11:50am PST

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.