ZATO JE NAJVEĆI: Sudija OTKRIO šta mu je Maradona rekao posle gola božjom rukom

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Nov.2020, 22:28

ZATO JE NAJVEĆI: Sudija OTKRIO šta mu je Maradona rekao posle gola "božjom rukom"

Neponovljivi Dijego.

Četvrfinale Mundijala 1986. uzmešu Argentine i Engleske  u Meksiku i možda je i najkontroverznija utakmica u istoriji.

Argentina je pobedla Englesku sa 2:1, a Maradona je postigao dva gola koja su ostala deo fudbalske istorije. Prvi je dat nakon što je u skoku sa golmanom Engleza Piterom Šiltonom rukom udario loptu, a drugi posle mestralnog prodora.

Legendarni italijanski sudija Paolo Kasarin bio je tog dana na stadionu Azteka (nije >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sudio meč), a sada je ispričao da mu je nakon susreta prišao Maradona i otkrio zašto je morao postigne taj drugi gol kad je veleslalom prošao pola ekipe Engleske ukupno sa golmanom Šiltonom.

- Moram da kažem nešto o Dijegu. Nakon utakmice sam ga video, došao je do mene i samo rekao: "Morao sam da dam takav gol jer je prvi bio neregularan". Oduševio me. Bio je to Dijego, pravi Dijego - naveo je Kasarin.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.