Youth Jazz & Rock Festival od 4. do 6. avgusta na Paliću

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Avg.2022, 14:12

"Youth Jazz & Rock Festival" od 4. do 6. avgusta na Paliću

"Youth Jazz & Rock Festival" biće održan od 4. do 6. avgusta u bašti bioskopa Abazija (Splitska aleja 27, Palić), u neposrednoj blizini jezera Palić, najavili su organizatori.

Publika će ove godine imati priliku da čuje više od 10 izvođača iz zemlje, ali i Španije, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Severne Makedonije, Francuske, a poseban kuriozitet je nastup mladih umetnika sa prestižnog univerziteta Berkli iz Bostona a izdvajamo Juan Sauz Ruiza koji je student jednog od >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << najboljih savremenih džez saksofonista George Garzona.

Na Paliću će nastupiti i neki od najvrsnijih džez izvođača sa ovog podneblja poput Vasila Hadžimanova, Marka Đorđevića i Branka Trijića koji nastupaju kao "Trio Sveti" i predstavljaju vrhunac savremene instrumentalne muzike u regionu.

Na ovogodišnjem YJRF#5 festivalu nastupaju sledeći bendovi i izvođači: Bojan Cvetković Quartet (Beograd), Manivi (Beograd), Bogdan Đurđević Quartet (Beograd), Voodoo Baby Aliens (Boston), Trio Sveti (New York, Beograd), Viktor Tumbas Quintet (Beograd, Subotica), Nikola Spasojević Quartet (Beograd, Roterdam, Subotica), Projections (Novi Sad, Subotica), Ali Tahir Orchestra (Dubai, Boston), Fade Out (Arilje).

Prve dve večeri zatvoriće naši DJ rezidenti Boogie Fadi i Overtone Funk.

Program traje od 4. avgusta (četvrtak) do 5og avgusta (subota) sa početkom programa svake večeri u 20h.

Cena jednodnevne ulaznice iznosi 400 din a trodnevne 1000 din. Karte se mogu uzeti na ulazu na dan festivala.

"Youth Jazz & Rock Festival" je muzički festival osnovan 2018. godine, a od kraja 2020. godine nalazi se u organizaciji udruženja Čvrsto Povezani - Hardwired", a od 2021. festival se koproducira sa "Institutom za Razvoj Publike" iz Novog Sada.

YJRF festival je trodnevni događaj sa osnovnom idejom prezentacije, edukacije i interakcije publike, najnovijih mladih izvođača, bendova, đaka i studenata muzičkih škola iz Srbije i inostranstva.

Širok spektar programske selekcije sa posebnim osvrtom na džez i rokenrol, kao i njihove varijacije, čini krovni koncept oko kog se razvija prvobitna ideja festivala.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.