WTA: Intervju Šuaj Peng nas nije razuverio

Izvor: B92, 07.Feb.2022, 22:28

WTA: Intervju Šuaj Peng nas nije razuverio

Čelnici WTA izdali su saopštenje posle intervjua koji je Šuaj Peng dala za francuski list "Ekip".

Intervju je dat u strogo kontrolisanim uslovima, tokom kog je bio prisutan i zvaničnik OK Kine, koji je prevodio njene odgovore.

Iz sedišta WTA kažu da i pored najnovijih izjava i dalje izražavaju zabrinutost i da ostaju pri svojim stavovima.

"Uvek je dobro videti Peng Šuaj, bilo da je reč o intervjuu, bilo da je poseta na Olimpijskim igrama", izjavio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je predsednik WTA Stiv Sajmon.

On ipak naglašava da njene poslednje izjave nisu promenile mnogo toga i da strahovanja za njenu bezbednost i dalje ostaju.

"Bez obzira na sve, njen nedavni intervju ne umanjuje našu zabrinutost posle njene prvobitne objave od 2. novembra. Da bismo ponovili naše viđenje, Peng je napravila smeo korak izašavši u javnost da optužbom da je bila seksualno zlostavljana od strane zvaničnika kineske vlade. Kao što radimo sa bilo kojom našom igračicom globalno, pozvali smo na zvaničnu istrahu tih optužbi od strane odgovarajućih vlasti kao i priliku da se WTA susretne sa Peng privatno, kako bismo diskutovali o njenoj situaciji. Nastavljamo da se čtvsro držimo svoje pozicije i naše misli su uz Peng Šuaj", poručio je Sajmon.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.