Izvor: MozzartSport.com, 26.Maj.2020, 22:44

Vukovi rastrgli Lever, Ajntraht stigao dva gola minusa i perekinuo seriju poraza

Filip Kostić namestio gol...

Zakuvava se u borbi za Ligu šampiona, ali moglo bi da se zakuva i u "tuči" za opstanak u Bundesligi. Večeras je još jednom potvrđeno da je domaći teren izgubio svaki smisao u ovoj varijanti bez publike, pošto u prve četiri utakmice 28. runde nemamo nijedan trijumf domaćina. Podsetimo, u prethodne dve runde svega tri pobede ekipa koje su igrali na svom stadionu... Veliko iznenađenje priredio je Volfzburg slavivši u Leverkuzenu veoma ubedljivo >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << sa 4:1; u Bremenu gde je gostova Menhengladbah nije bilo golova, dok je Ajntraht iz Frankfurta na jedvite jade iščupao bod u duelu sa Frajburgom (3:3), stigavši dva gola zaostatka.

Upravo je u gradu na Majni bilo najuzbudljivije. Pet mečeva vezala je četa Adija Hitera, opasno se približila zoni ispadanja i u okršaju sa Frajburgom tražila je priliku da se stabilizuje. Međutim momci Kristijana Štrajha još jednom su pokazali koliko mogu da budu nezgodni i nepredvidivi. Uzeli su bod u Lajpcigu, onda izgubili kod kuće od davljenika Verdera, da bi večeras umalo "zapržili čorbu" Ajntrahtu.

Hiterovu kožu spasao je rezervista Timoti Čendler u 83. minutu, nepuna dva minuta pre nego što je kročio na teren. Na divan centaršut našeg Filipa Kostića Amerikanac je pogodio za 3:3.

Ajntrahtove crne minute bile su sredinom drugog dela, kada je Frajburg preko Nilsa Petersena i Lukasa Helera stekao dva gola viška...

A u Leverkuzenu prava rapsodija Vukova. Malo je ko je očekivao slavlje Volfzburga, međutim ono se dogodilo. I to posle četiri laka komada u mreži Lukasa Hradeckog. Blistao je Hrvat Marin Pongračić, strelac dva gola posle divnih ubacivanja Maksa Arnolda. Glavom je pogodio i Renato Stefen, verovatno najniži igrač na terenu, što najbolje govori o tome kako je večeras igrala i postavljala se zadnja linija Bajera.

Raspoloženi Arnold stigao je i sam da zatrese mrežu Hradeckog posle udarca ispod živog zida. Doduše uz obilatu pomoć Kaija Haverca.

Ubedljiv poraz Levera nije u potpunosti iskoristila Borusija Menhengladbah, jer nije uspela da slomi otpor Verdera. Na Vezeru nije bilo golova, mada su gosti bili nešto bolji. Sada su Gladbah i Leverkuzen izjednačeni po broju bodova i dele četvrtu poziciju. Biće paklena trka za LŠ u poslednjih šest kola...

Verderu će naredna tri meča biti ključna. Dva puta igra kod kuće, a onda ide u Paderborn. Ako ne ostvari makar dve pobede teško daće isplivati iz opasne zone.

NEMAČKA 1 - 28. KOLO

Utorak

Borusija Dortmund - Bajern Minhen 0:1 (0:1)

/Kimih 44/

Ajntraht - Frajburg 3:3 (1:1)

/Silva 35, Kamada 80, Čendler 83 - Grifo 28, Petersen 68, Heler 70/

Leverkuzen - Volfzburg 1:4 (0:1)

/Baumgartlinger 85 - Pongračić 43, 75, Arnold 64, Stefen 68/

Verder - Menhengladbah 0:0

Sreda

18.30: (1,40) RB Lajpcig (4,80) Herta (7,75)

20.30: (2,00) Augzburg (3,45) Paderborn (3,80)

20.30: (2,60) Fortuna Dizeldorf (3,20) Šalke (2,80)

20.30: (2,60) Hofenhajm (3,30) Keln (2,70)

20.30: (2,30) Union Berlin (3,35) Majnc (3,10)

***kvote su podložne promenama





Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Vukovi rastrgli Lever, Ajntraht stigao dva gola minusa i prekinuo seriju poraza

Izvor: MozzartSport.com, 26.Maj.2020

Filip Kostić namestio gol....Zakuvava se u borbi za Ligu šampiona, ali moglo bi da se zakuva i u "tuči" za opstanak u Bundesligi. Večeras je još jednom potvrđeno da je domaći teren izgubio svaki smisao u ovoj varijanti bez publike, pošto u prve četiri utakmice 28. runde nemamo nijedan trijumf...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.