Izvor: MozzartSport.com, 16.Sep.2021, 21:47

Vujošević: Novica je dotakao vrh, njegovo ime biće upisano zlatnim slovima na ploči zaslužnih

Legendarni trener crno-belih govorio za medije po okončanju oproštaja jednog od njegovih najvećih učenika

Došao je i taj čas. Novica Veličković je okončao bogatu karijeru. Oprostio se od Partizana i vernih navijača na spektaklu u krcatoj Štark Areni, pred porodicom i priljateljima. Košarkaši voljenog kluba su ga obradovali pobedom nad prvakom Evrope. Po okončanju susreta, koju reč o Novicinoj velikoj karijeri dao je i Duško Vujošević.

Trener koji >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << ga je uveo u prvi tim Partizana i sa kojim je stasao u jednog od najboljih srpskih košarkaša govorio je o njegovom karakteru i košarkaškoj inteligenciji.

"Fizičke nedostatke je nadoknadio odličnim smislom za igru. Zaraznim pobedničkim karakterom koji je prenosi na celu ekipu napravio je veličanstvenu karijeru. Značajnu za Partizan".

Nema sumnje, Novica Veličković će večno ostati upamćen u istoriji Partizana.

"Kada dođe ovakav dan, da se oprašta od košarke iz bioloških razloga, veličanstveno je, jer je dotakao vrh. Sa druge strane, svima nama koji ga volimo i znamo koliko je uložio je i tužno. Ako se jednog dana bude stavljala ploča sa imenima ljudi zaslužnim za uspehe Partizana, njegovo ime će na njoj biti upisano zlatnim slovima."

Ostaće uvek upamćen trio Tepić – Veličković – Tripković. Jedan od njih se večeras oprostio od košarke, druga dvojica su ga podržala iz prvog reda. Uživali su u specijalnoj večeri koja je bila obojena najlepšim emocijama. Štark arena je u penziju ispratila kapitena crno-belih, koji je čak deset godina nosio omiljeni dres.

"Prelep je osećaj, Novica je zaslužio sve ovo. Igrali smo zajedno pet ili šest godina. Super smo drugari i drago mi je što je imao ovakav ispraćaj. Pamtiću ga uvek po energiji koju je pokazivao na terenu", rekao je posle utakmice Uroš Tripković.

Njegova šuterska ruka dugo je donosila radost navijačima Partizana. Taj period Uroš nikada neće moći da zaboravi. Večeras su mu se probudile uspomene.

"Kad pomislim na to, sigurno da je najlepše sećanje koje imam u karijeri. To vreme u Partizanu i u reprezentaciji naše zemlje. Mi smo bili zajedno da ta neka mlada generacija, družili smo se i van terena. I dan danas je tako".

Milenko Tepić i Novica Veličković su baš iste godine odlučili da završe svoje igračke priče, Uroš je kraj odsvirao mnogo ranije.

"Već sedam, osam godina je prošlo otkad sam završio. Krivo mi je zbog toga, ali tako je moralo da bude".

Nekada su oni vodili velike bitke u crno-belom, a sada to čine neka nova mlađa lica, koje će sa klupe u predstojećoj sezoni predvoditi najtrofejniji trener Evrope Željko Obradović. Večeras je Partizan u prijateljskom susretu uspeo da sruši evropskog prvaka – Anadolu Efes.

"Sviđa mi se kako izgleda ekipa, energija sa kojom igraju. Pripremni je period, treba vremena da se uigraju, mnogo je novih igrača... Jedva čekam da krene sezona", zaključio je Tripković.

Pišu: Miljana ROGAČ i Nikola MILORADOVIĆ

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.