Vučić priredio prijem za žene rudare: Vi ste heroine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Avg.2021, 04:20

Vučić priredio prijem za žene rudare: Vi ste heroine

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je, u Predsedništvu, povodom Dana rudara priredio prijem za žene rudare iz različitih rudnika sa teritorije Srbije i poručio da 135 njih u zemlji na najbolji i najhrabriji način doprinose razvoju Srbije i stopi ekonomskog rasta.

To je prvi put da se za rudarski praznik upriliči prijem za žene zaposlene u srpskim rudnicima.

"Hvala ovo je vaše Predsedništvo! To su naše junakinje i heroine", naglasio je Vučić dodajući >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da se one svakog dana bore za svoj hleb i hleb cele Srbije.

Prema podacima Samostalnog sindikata metalaca Srbije u našoj zemlji je zaposleno oko 30.000 rudara.

Dan rudara se obeležava u znak sećanja na 6. avgust 1903. godinu i štrajkove u Senjskim rudnicima, kada su se rudari izborili za povratak na posao trojice otpuštenih kolega, skraćeno radno vreme i besplatno ulje za lampe.

Rudari su štrajkovali zbog otpuštanja trojice rudara koji su štitili prava radnika, a nakon desetodnevnog štrajka izborili su se da se otpušteni rudari vrate na posao.

Za Dan rudara prošle godine zbog pandemije nije bilo svečanosti.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Predsednik Vučić organizuje prijem povodom Dana rudara

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Avg.2021

Početak prijema je u 11 časova u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike.. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić organizovaće danas prijem povodom Dana rudara, najavila je služba za saradnju s medijima...Početak prijema je planiran u 11 časova u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.