Vučeviću pobeda protiv Dragića za start kao tokom Džordanove ere

Izvor: B92, 26.Okt.2021, 08:19

Vučeviću pobeda protiv Dragića za start kao tokom Džordanove ere

Košarkaši Čikaga savladali su Toronto rezultatom 111:108.

Ta pobeda je označila da su Bulsi po prvi put od 1996. počeli sezonu sa sve četiri pobede.

Najefikasniji pojedinac susreta bio je Demar Derozan sa 26 poena i šest asistencija. Pratio ga je Zek Lavin sa 22 poena i pet asistencija.

Treći strelac ekipe bio je Nikola Vučević koji je ubacio 17 (8/15 iz igre, 0/2 za tri), uz osam skokova. Uz to, crnogorski reprezentativac je imao čak tri >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ukradene lopte.

Na drugoj strani najbolji je bio O Dži Anunobi sa 22 poena. Na ovom meču je nastupio i Goran Dragić koji je meč završio sa osam poena (1/6 iz igre, 0/3 za tri), uz četiri skoka.

Toronto ima značajno sporiji start u odnosu na Čikagu s obzirom na to da imaju samo jednu pobedu nakon četiri meča. Ekipi iz Kanade predstoji duel sa Pejsersima, dok će Čikago nastavak perfektnog niza tražiti u meču sa Niksima.

Igrači iz regiona nastupili su u još jednom susretu mečeri. Ivica Zubac je pomogao ekipi Klipersa da stignu do ubedljive pobede protiv Portlanda (116:86).

Hrvatski centar je postigao 10 poena (5/6 iz igre), uz osam skokova i četiri asistencije za 25 minuta na parketu. Najefikasniji u redovima njegove ekipe bio je Luk Kenard koji je imao 23 poena uz šest trojki.

Kod Portlanda najefikasniji je bio Si Džej Mekolum sa 20 poena, dok je košmaran start sezone nastavio Damijen Lilard koji je imao 12 uz još jedno loše šutersko veče (4/15). Zapravo, Lilard od početka sezone loše šutira o čemu svedoči podatak da je procenat uspešnosti njegoviv šuteva za tri 8,3 odsto (2/24).

Obe ekipe sada imaju skor od pobede i dva poraza, dakle slabije su ušle u sezonu nego što se očekivalo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Pobeda Olimpijakosa, Mirotić u poslednjoj sekundi za trijumf Barse

Izvor: RTS, 26.Okt.2021

Košarkaši Olimpijakosa savladali su Albu rezultatom 87:83. Barselona je, kao gost, bila bolja od Fenerbahčea – 76:74. . Tim iz Pireja je ostvario četvrtu pobedu u sezoni i uz dva poraza nalazi se na petom mestu na tabeli. Alba je ostala na dve pobede i trenutno je...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.