Vreme je da ponovo reši evropsko gostovanje: Boaći 30. gol u 2017. godini traži u Kelnu! (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 26.Sep.2017, 14:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vreme je da ponovo reši evropsko gostovanje: Boaći 30. gol u 2017. godini traži u Kelnu! (VIDEO)

Utakmica na Rajn Energi stadionu predstavljaće idealan trenutak za napadača iz Gane da nastavi golgeterski niz na evrosceni

Ričmond Boaći iza sebe već ima fanstastičnu 2017. godinu u kojoj je postigao neverovatnih 29 golova, ali se čini da mu baš sada nedostaje pogodak kojim bi kompletirao gotovo nestvaran period iza sebe. Toga je verovatno svestan i sam reprezentativac Gane, koji je nedavno u Čačku prekinuo kraći golgeterski post u crveno-belom dresu, a silno je bio >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << motivisan da postigne pogodak i protiv Vojvodine, međutim, nije mu se dalo. Motivacije mu neće nedostajati ni u četvrtak u Kelnu, kada bi ponovo mogao da izraste u heroja Zvezdine publike.

Golgeterska eksplozija napadača crveno-belih u ovoj kalendarskoj godini započela je 21. januara u poslednjoj utakmici za Latinu protiv Verone, a onda je krenuo rafal i u crveno-belom dresu: dva gola protiv Bačke, dva protiv Čukaričkog, pa Mladost, Borac, Partizan... Na kraju čak 16 golova na 20 mečeva za srpskog vicešampiona u prošloj polusezoni.

Na Boaćijevim krilima Zvezda je kročila evropski put u ovoj sezoni, rešio je oba meča sa Florijanom, bio najzaslužniji za remi u Pavlodaru i pobede nad Spartom, a onda je usledio predah i tri utakmice bez gola na međunarodnoj sceni, dve protiv Krasnodara i jedna na otvaranju Lige Evrope protiv BATE Borisova.

KVOTE ZA UTAKMICU IZMEĐU KELNA I CRVENE ZVEZDE

I pored toga što se nije upisivao u strelce, napadač iz Gane je zbog svojih kretnji, otvaranja prostora i uticaja na protivničku odbranu, bio od velikog značaja za igru ekipe Vladana Milojevića i u ovim utakmicama, ali su mu kao i svakom napadaču golovi osnovni pokretač i nešto što mu donosi preko potrebno samopouzdanje.

Ukoliko misli da se umeša u borbu za plasman u narednu fazu takmičenja u Ligi Evrope Crvena zvezda mora da ide na pobedu u mečevima kao što je baš ovaj protiv Kelna na Rajn Energi stadionu, ali se na nedavnoj utakmici sa BATE Borisovim pokazalo koliko je neophodno da se koriste ukazane šanse u evropskim mečevima. Boaći je svoje protiv Florijane, Irtiša i Sparte vešto koristio, ali je sada došao trenutak da se to dogodi i u utakmici grupne faze Lige Evrope.

(FOTO: Star Sport)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.