Izvor: MozzartSport.com, 17.Jan.2021, 20:58

Vratio se! Luka Jović ušao i strpao dva komada za pobedu (VIDEO)

Filip Kostić mu asistirao kod oba gola

Dva gola za godinu i po dana i 32 utakmice u Real Madridu, isto toliko je Luka Jović postigao u povratničkom debiju za Ajntraht. Ne, neuspešnih i golgeterski sušnih osamnaest meseci španskoj prestonici nisu uticali na srpskog reprezentativca da zaboravi da trese mreže. To se jasno videlo večeras na Dojče Bank parku gde je protiv Šalkea deset minuta po ulasku u igru, sa istim samopouzdanjem koje ga je krasilo u sezoni 2018/19 >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << i iz jednog od prvih kontakata sa loptom doneo Ajntrahtu tri boda, a na kraju novim golom tu pobedu i zapečatio - 3:1.

Teško da je mogao da izabere lepši način da obeleži povratak u klub u kojem je svojeveremno odigrao sezonu karijere. Vratio je Šalke na stazu gubitnika, frankfurtskom timu doneo četvrtu uzastopnu pobedu u Bundesligi. Još jednom se pokazalo da Rudari jednostavno ne umeju da igraju u Frankfurt gde deset utakmica zaredom nije pobedio na Dojče Bank parku, odnosno skoro 11 godina. nisu slavili skoro 11 godina (deset utakmica).

Svojom greškom su fudbaleri tima iz Gelzenkirhena dozvolili domaćinu da povede. U nameri da ispucaju loptu, pogodili su rivala koji je preko asistenta Druma, a zatim i snalažljivog egzekutora Andrea Silve poveo u 28. minutu. Samo minut kasnije nije se proslavila ni defanziva Ajntrahta, a ni golman Kevina Trap kojem je Hop iz izuzetno teške pozicije provukao loptu kroz noge za izjednačenje.

U drugom delu susreta Šalke je kao i u prvom, uglavnom bio bezopasan, dok su izabranici Adija Hitera imali znatno veću ambiciju da se domognu čitavog plena. Ta namera uslovila je i uvođenje Luke Jovića u 62. minutu, pa je domaćin zaigrao sa dva špica i to je deset minuta kasnije donelo rezultat. Proradila je srpska veza Kostić - Jović, a kako je lopta preskočila defanzivca Šalkea koji ju je loše cenio, fudbaler koji je pod ugovorom sa Real Madridom je raspalio po njoj desnom nogom probušivši mrežu Farmana.

Uskoro opširnije...

BUNDESLIGA - 16. KOLO

Petak

Union Berlin – Leverkuzen 1:0 (0:0)

/Tojhert 88/

Subota

Dortmund - Majnc 1:1 (0:0)

/Menije 73 - Oztunali 57/

Keln - Herta 0:0

Hofenhajm - Arminija 0:0

Verder - Augzburg 2:0 (0:0)

/Gebre Selasije 84, Agu 87/

Volfzburg - Lajpcig 2:2 (2:1)

/Veghorst 22, Stefen 35 - Mukiele 5, Orban 54/

Štutgart - Menhengladbah 2:2 (0:1)

/Gonzales 58, Vamangituka 90+6 penal - Štindl 35 penal, Zakarija 61/

Nedelja

Bajern - Frajburg

Ajntraht - Šalke

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.