Izvor: MozzartSport.com, 15.Avg.2020, 12:17

Vranjanci kasno počeli pripreme, Leskovčani sa 19 novajlija, pojačao se i Trajal

Prošlosezonski najbolji tim Prve lige Srbije, Grafičar, danas na Topčideru protiv Dinama počinje novi šampionat. Osim Zvezdinih klinaca u timu i nekoliko iskusnijih igrača. Iz Voždovca stigao Nikola Mikić

Počela je i Prva liga Srbije. Na premijeri nove sezone, Žarkovo i Jagodina su odigrali bez golova, a danas se igraju pet utakmice prvog kola drugog ranga takmičenja u Srbiji koje je ove sezone prošireno za dva kluba, pa umesto dosadašnjih 16 ima 18 ekipa. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com <<

U odnosu na prošlu sezonu novih je učesnika čak osam: Iz vojvođanske grupe tu su pančevački Železničar i Radnički iz Sremske Mitrovice; iz zapadne grupe Borac 1926 (klub osnovan posle gašenje pravog Borca), te Loznica i kraljevačka Sloga; iz beogradske grupe IMT; iz istočne grupe Jagodina i Dubočica.

Grafičar je prošle sezone bio lider Prve lige, ali beogradski tim nije hteo u elitu. Debi u novoj sezoni ekipa sa Topčidera imaće danas (17.00) protiv Dinama iz Vranja. Beograđani ulaze u sezonu sa izmenjenim sastavom.

Trener Milija Žižić imaće tim u kome će se kaliti igrači Crvene zvezde. Ilija Babić, Aleksa Matić, Stefan Mitrović prošli su prvi deo priprema sa srpskim šampionom, ali nisu uspeli da se nametnu Dejanu Stankoviću, pa će drugi deo sezone da provedu u filijali.

Možda će i oni uskoro putem Željka Gavrića, Veljka Nikolića i Strahinje Erakovića koji su se dobrim igrama u Grafičaru vratili u redove srpskog šampiona. Prva dvojica zimus, a mladi štoper je ove sezone pojačao konkurenciju u odbrani crveno-belih. Osim mladih igrača sa Marakane dres Grafičara u narednoj sezni braniće i nekadašnji kapiten Crvene zvezde Nikola Mikić, a ekipu je pojačao i iskusni Aleksandar Todorovski.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Prošle sezone u oba meča slavio je Grafičar. U Beogradu je bilo 4:2, a u Vranju 4:1. Vranjanci su kasno počeli pripreme. Tek su se okupili pre dve nedelje.

"Ne idem nikad sa belom zastavom. Koliko god da su oni dobri, ako momci sve ispune što se dogovorimo mislim da ne možemo da izgubimo. Nemamo uslova, grad je u finansijskom problemu, kao i cela zemlja, zbog korone. Sastavili smo tim, falili su nam golman i štoper. Čuvara mreže smo našli i sada još štopera. Za sada smo u pregovorima. Ako nađemo kvalitetnog štopera ciljamo ulazak u Superligu, a bez njega teško“, rekao je trener Dinama iz Vranja Dragan Antić za Južne vesti.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Kragujevački Radnički 1923 želi povratak na staze stare slave i jedan je od kandidata za ulazak u viši rang. Novi trener tima iz Šumadije je postao Aleksandar Linta, a stigao je iz kazahstanskog Irtiša. On je predvodio i ljubljansku Olimpiju, bio asistent u Vojvodini i reprezentaciji Srbije do 16 i 17 godina, a u Voždovcu je bio pomoćnik šefa struke. Novi član Kragujevčana je napadač Igor Vićentijević, a posle dve sezone vratio se na stadion Čika Dača. Došao je iz Metalca, a prethodnu sezonu proveo u Budućnost Krušiku. Rival na startu nove sezone je novi član Prve lige, prošlogodišnji šampion Srpske lige – grupa Vojvodina, Železničar iz Pančeva.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Kabel u Novom Sadu dočekuje Dubočicu i ima ulogu favorita. Leskovčani u novu sezonu ulaze sa čak 19 novajlija. Iz niškog Radničkog na pozajmici su stigli Nenad Kačar i Marko Petrović, a Aleksandar Ilić iz Crvene zvezde. Iz bugarske Lokomotive stigao je Nemanja Ivanov, a iz Zlatibora Miloš Stanković.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Zemun u Gornjoj Varoši (17.00) igra protiv kruševačkog Trajala. Gosti su ovog leta doveli nekoliko pojačanja - Predraga Pavlovića, Filipa Sredojevića iz Borca Sakule i Iliju Matejevića iz novobeogradskog Radničkog.

"Vratiće nam se ovih dana i Zlatko Liščević, pa ćemo da kompletiramo ekipu. Cilj je da budemo među prvih deset i izbegnemo borbu za opstanak, a ukoliko se ukaže šansa za nešto više, pokušaćemo da je iskoristimo", istakao je Milan Gašić, kapiten i sportski direktor Trajala, prenosi Sportski žurnal.

PRVA LIGA SRBIJE - 1. KOLO

Petak

Žarkovo - Jagodina 0:0

Subota

17.00: (1,22) Grafičar (5,50) Dinamo Vranje (13,0)

17.00: (1,27) Kabel (5,30) Dubočica (9,50)

17.00: (4,70) Loznica (3,40) Kolubara (1,75)

17.00: (1,60) Radnički 1923 (3,60) Železničar Pančevo (5,70)

17.00: (2,40) Zemun (3,00) Trajal Kruševac (3,05)

Nedelja

17.00 IMT - Radnički S. Mitrovica

17.00 Radnički Pirot - Sloga Kraljevo

Ponedeljak

17.00 Borac 1926 Čačak - Budućnost Dobanovci

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.