Izvor: MozzartSport.com, 27.Apr.2021, 02:03

Vraća se publika i u Španiji: Možda je bude na dva velika derbija za titulu

U najgorem slučaju, dva poslednja kola La Lige igrala bi se uz prisustvo navijača

Rusi odavno dolaze na stadione. Englezi su na finale Liga kupa pustili 8.000 navijača, a u planu je da se završno kolo Premijer lige igra sa publikom. Gledaoci će moći na rimski Olimpiko 11. juna na otvaranje Prvenstva Evrope. Kako stvari stoje, u fudbalu uživo će uskoro moći da uživaju i Španci.

Prema informacijama tamošnje radio stanice Kadena SER, predsednik La Lige >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Havijer Tebas najveći je zagovornik popuštanja mera i otvaranja kapija, ali je i sam svestan da procedure moraju da se poštuju. U ovom treneutku ključ drži Ministarstvo zdravlja Španije, ukoliko ono proceni da rizika od povratka navijača na tribine nema onda ćemo uskoro moći da gledamo utakmice kao pre.

Tabesova ideja je da to budu poslednja četiri prvenstvena kola. Što jeste ambiciozno, ali je sa stanovišta takmičenja razumljivo, jer se baš u 35. rundi igraju dva velika derbija, između prve četiri ekipe na tabeli. Barselona će 8. maja ugostiti Atletiko na Nou Kampu, a Real dan kasnije na stadionu „Alfredo di Stefano“ Sevilju. Kakav bi to ugođaj bio ako bi tim mečevima, verovatno ključnim u borbi za titulu, mogli da prisustvuju navijači.

Ruku na srce, pomenuti scenario je više želja nego realnost fudbalskih zvaničnika, dok državne vlasti procenjuju da je realnije da stadioni budu otvoreni za završne dve runde prvenstva. I to tako što bi se iskoristilo samo 25 procenata kapaciteta stadiona, preciziranim vremenom ulaska na tribine, zabranom ustajanja sa sedišta, restrikcijama po pitanju konzumiranja hrane i cigareta...

Mada, i to je bolje u poređenju sa sterilnim fudbalom kakav u Španiji gledamo od 8. marta 2020. kad je publika poslednji put prisustvovala meču Betis – Real.

Osim fudbalskih, čeka se dozvola lekara i za prisustvo publike na mečevima košarkaškog prvenstva Španije.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Austrija: Fudbalska liga od 21. maja ponovo sa publikom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Apr.2021

Nakon skoro pola godine igranja prvenstva austrijske fudbalske Bundeslige uz prazne tribine, na kraju sezone se publika vraća u stadione širom zemlje, ali uz poštovanje striktnih mera mere i ograničeni broj...Bundesliga je, posle odluke vlade o popuštanju epidemioloških mera sredinom maja, odlučila...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.