Izvor: MozzartSport.com, 09.Maj.2020, 18:46

Votford se priključio Brajtonu i Aston Vili: Ne želimo da igramo na neutralnom terenu

BBC navodi da postoje glasine da se većina klubova slaže sa pomenutom trojkom

Još je neizvesno da li će doći do nastavka Premijer lige. Veliki je broj prepreka trenutno na putu ka povratku jednog od najpopularnijih takmičenja na svetu. Pre svega, tu je ogroman broj potvrđenih slučajeva zaraze virusom COVID-19, koja ne jenjava, a klubovi ne mogu da se usaglase oko svih pravila koja će važiti kada se takmičenje nastavi.

Tako se Votford priključio Brajtonu i >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Aston Vili, istakavši da ne planira da igra utakmice na neutralnom terenu. Izvršni direktor Stršljenova, Skot Daksberi kaže da bi to u potpunosti uticalo na regularnost i da bi u pitanje dovelo integritet samog takmičenja. BBC navodi da se većina klubova slaže sa ovim stavom i da neće glasati za ovaj predlog na narednom sastanku kasnije tokom maja.

„Ja bez ikakvog pogovora prihvatam činjenicu da nećemo moći da računamo na navijače na stadionu. To se ne dovodi u pitanje u trenutnoj situaciji. Međutim, sada nam kažu da ni preostale utakmice nećemo moći da igramo na našem terenu, što je veliki udarac. Igrači su navikli da na teren i uslove, od njih se traži da nastupaju kao da se ništa nije desilo, iako su na snazi i dalje restriktivne mere“, rekao je Daksberi i dodao:

„Imamo medicinske radnike koji rade u uslovima koje nikada nisu ranije iskusili. Sve se samo bazira na pretpostavkama, ne i na naučno dokazanim činjenicama. A od nas se traži da završimo takmičenje izloženi svim zdravstvenim rizicima. Sve to bi moglo da potpuno razori tim kakav je Votford. Da li je ovo fer? Da li ima veze sa regularnošću? Naravno da ne“, zaključuje direktor Votforda.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Izvršni direktor asocijacije menadžera u Premijer ligi, Ričard Bevan, naglasio je da bi sezona mogla da bude i otkazana ukoliko se klubovi ne usaglase da preostale utakmice igraju na neutralnom terenu. A do kraja je preostalo još ukupno devet kola. Međutim, Daksberi smatra da bi sve bilo sigurnije na zasebnim igralištima, gde bi čelnici klubova imali veću kontrolu nad čitavom situacijom.

„Kada se šest klubova, a mislim da ih je i više, brinu za efekte koje bi mogla da prouzrokuje ova čudna mini-liga, onda verujem da Premijer liga mora da se pozabavi njihovim mišljenjem“, kaže Daksberi.

Dodaje Daksberi da nije dopustivo menjati pravila u okviru same sezone i da to dodatno kvari utisak o Premijer ligi.

„Da smo počeli i završili ovu sezonu na neutralnim terenima, gde bi svi znali pravila, to bi bilo korektno. Ali da se četvrtina sezone igra po novim pravilima i uslovima, to je druga stvar. Kako će se to odraziti na budućnost timova? Verujem da će se svih 20 klubova izjasniti za fer završnicu“.

O svemu će biti više reči nakon što Vlada Velike Britanije donese adekvatne odluke o nastavku sezone. Jedna stvar je jasna, u ponedeljak će se glasati o eventualnom produžetku ugovora za igrače kojima oni ističu u junu mesecu, kako bi mogli da igraju i u eventualnom nastavku sezone tokom jula.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.