Izvor: MozzartSport.com, 18.Sep.2021, 21:41

Voša sa +18 protiv komšija iz Kaća počela odbranu trona

Superliga Srbije: Novosadski rukometaši na startu šampionata pregazili Jugović sa 34:16. U subotnjim mečevima premijernog kola svi domaćini ostvarili trijumfe

Rukometaši Vojvodine, osmostruki uzastopni šampioni Srbije, počeli su odbranu trona ubedljivom pobedom protiv komšija iz Kaća, Jugovića sa 34:16 (18:6). U duelu neravnopravnih rivala u dvorani Slana bara u Novom Sadu, pobeda čete Borisa Rojevića nijednog trenutka nije dolazila u pitanje.

Već >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << na poluvremenu prednost domaćina iznosila je +12 (18:6). Do kraja utakmice, trener domaćeg tima iskoristio je priliku da pruži šansu svim igračima. Čak 12 rukometaša Voše upisali su se u listu strelaca. Istakao se levi bek, letošnje pojačanje, Gregor Ocvirk. Slovenac je postigao sedam golova iz 12 šuteva, a sedam puta mrežu Kaćana zatresao je i Darko Milenković. Bojan Rađenović je pogodio mrežeu četiri puta, a po tri gola delo su Milana Mirkovića i Nemanje Pribaka. Za igrača utakmcie proglašen je iskusni golman Lala Svetislav Verkić. On je imao 15 uspešnih intervencija.

U gostujućem timu Zdravko Dragoljević je postigao četiri gola, dok je Ognjen Regodić tri puta matirao golmane Vojvodine.

U subotnjim premijernim mečevima Superlige Srbije i ostali domaćini ostvarili su trijumfe. U Grupu A u kojoj je i Vojvodina, Dinamo je u Pančevu pobedio beogradski Obilić sa 31:25. Najbolji akter meča bio je Marko Perović, strelac 11 golova, Radovan Ostojić je pogodio sedam puta, a nekadašnji reprezentativac Srbije, Miloš Kostadinović, postigao je šest golova. Kod Beograđana Ilija Sladić i Stefan Turudić po šest puta su zatresli mrežu Pančevaca.

Radnički je u Kragujevcu bio ubedljiv protiv Novog Pazara – 35:26. U domaćem timu blistao je bivši reprezentativac Srbije Dragan Tubić. Levoruki veteran postigao je devet golova iz isto toliko pokušaja. Kod gostiju, Danijel Radisavljević je dao šest golova.

U Grupi B Superlige Srbije, Dubočica je u Leskovcu bila ubedljiva protiv subotičkog Spartaka sa 30:22, dok je Rudar u Kostolcu u neizvesnom meču bio bolji od Šamota iz Aranđelovca sa 31:29.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

SUPERLIGA SRBIJE – 1. KOLO

GRUPA A

Subota

Dinamo Pančevo – Obilić 31:25 (16:17)

Vojvodina – Jugović 34:16 (18:6)

Radnički KG – Novi Pazar 35:26 (19:12)

Sreda

20.30: Metaloplastika – Crvena zvezda

GRUPA B

Subota

Dubočica – Spartak S. 30:22 (14:9)

Rudar Kostolac – Šamot 31:29 (15:13)

Nedelja

17.30: Partizan - Mokra Gora

18.30: Železničar N. – Proleter Z.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.