Izvor: MozzartSport.com, 22.Jun.2021, 23:01

Voker devastiran zbog Stivensove odluke da ga trejduje u Oklahomu

Iskusni plejmejker nije očekivao da će otići iz Bostona posle samo dve godine

Trejd Kembe Vokera u Oklahomu možda je bio najbolji potez za Boston, ali to ne znači da su sve strane zadovoljne poslom koji se dogodio.

Američki mediji tvrde da se Vokeru “slomilo srce“ zbog odluke Breda Stivensa da ga pošalje u Tandere prošlog petka, najviše zbog toga što je sa saigračima imao fantastičan odnos.

Sreda, 03.00: (1,60) Finiks >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << (13,0) LA Klipers (2,60)

Iskusni plejmejker je bio među popularnijim likovima u svlačionici Boston Seltiksa zbog svog pozitivnog stava i nesebičnosti na parketu. Međutim, praktično prva velika odluka Breda Stivensa kao predsednika košarkaških operacija Bostona pošto je nasledio legendarnog Denija Ejndža bila je da trejduje Vokera, što je mnoge iznenadilo. I mladi stručnjak je nedavno priznao da mu je bilo teško da donese takvu odluku, ali je očigledno razum presudio. Doduše, šuškalo se od ranije da su Voker i Stivens tokom sezone imali napet odnos pun tenzija, što je takođe samo ubrzalo odluku da do rastanka dođe.

Vokeru jeBoston dugovao 73.000.000 dolara za poslednje dve godine ugovora, a sa sumnjivim stanjem kolena zbog kojeg je odigrao samo 43 utakmice u prošloj sezoni Stivens je želeo da stvori više prostora u seleri kepu. S ovim trejdom Boston sada ima veću fleksibilnost da produži ugovor s Evanom Furnijeom, da produži Markusa Smarta ili Roberta Vilijamsa, a onda i da potraži treću superzvezdu uz Džejsona Tejtuma i Džejlena Brauna. Kelti su Vokerovim trejdom dobili iskusnu kajlu u Alu Horfordu koji s Bredom Stivensom ima izuzetan odnos, dok je Mozes Braun stigao kao mladi, talentovani centar.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.