Izvor: MozzartSport.com, 03.Jun.2020, 23:05

Vlada Ivić izgradio imperiju: Pobeda u derbiju i titula na tacni

Sledeći cilj – sezona bez poraza

Nije deklasiranje kao lane, ali je i dalje slatko. Sva je prilika da šampionski pehar u Izraelu ni ove sezone neće menjati vlasnika. Makabi iz Tel Aviva dobio je još jedan derbi, ostavio imenjaka iz Haife da guta prašinu, a sebi otvorio autoput ka novom naslovu.

Tim Vladimira Ivića slavio je u još jednom derbiju, ovoga puta na svom Blumfildu (2:0) i posle drugog kola plej-ofa stekao prednost koja suštinski garantuje znamenje. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Posle ovakvog epiloga, ima 12 bodova više i samo čudo može da ga spreči da ne odbrani titulu.

A čuda se teško dešavaju. Štaviše, Makabi je na putu da ovu sezonu okonča bez poraza. Ako je u prethodnoj stvorio najveću razliku između prva dva tima na tabeli (31 bod) onda je u aktuelnoj u nezadrživom galopu da prođe kroz cilj neokrznut. Dosad mu niko nije uzeo meru, u 28 utakmica Ivićev sastav ostavrio je 21 pobedu i sedam remija i deluje da se pitanje prvaka ne postavlja.

Posebno ne posle uverljivih 2:0 u 28. rundi, pošto su Ejal Golasa u 18. i Matan Hozes u 86. potvrdili ko je gazda Izraela. Ovo je 67. slavlje velikana iz Tel Aviva u 162. derbiju i čak šesti uzastopni meč Makabi protiv ljutog rivala iz Haife na svom stadionu na kom nije primio gol.

Eto kakvu je imperiju izgradio Vlada Ivić.

Ne mogu da kažem da smo osvojili titulu, ima još dosta da se igra i moramo da se ponašamo kao profesionalci. Želimo da završimo sezonu bez poraza, a pred nama je i dalje osam utakmica, uključujući i dva derbija“, oprezan je Ivić misleći na mečeve sa Ber Ševom i gostovanje u Hafi.

No, stvoiro je razliku koja mu omogućava miran san. I po svemu sudeći rastanak u šampionskom stilu, pošto se pominje da je kandidat za trenera Standarda iz Liježa.

IZRAEL 1, PLEJ-OF – 2. KOLO

Utorak:

Hapoel Tel Aviv – Beitar 3:0 (2:0)

Sreda:

Hapoel Haifa – Hapoel Ber Ševa 1:1 (0:0)

Makabi Tel Aviv – Makabi Haifa 2:0 (1:0)

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.