Više nema tajni, sada svi napadaju najjačim oružjem

Izvor: MozzartSport.com, 11.Sep.2017, 18:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Više nema tajni, sada svi napadaju najjačim oružjem

"Zna se od koga preti najveća opasnost, zna se na koga treba da se motri svih 40 minuta. To je ono što ćemo morati da radimo. Ako ne budemo radili, imaćemo problema", napominje Stefan Jović

(Od specijalnog izveštača MOZZART Sporta iz Istanbula)

Dva dana odmora, utakmica osmine finala, pa dva dana odmora i onda najvažniji meč na turniru - četvrtfinale! Mesto na kojem se razdvajaju konačni kandidati za medalju od onih koji nisu dovoljno dobri da ponesu odličje >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << kući. 

Srbija je svoj posao dosad odradila sasvim korektno, ali se od Orlova sada očekuje ono najbolje. Da pokažu snagu punog potencijala ove generacije i nadigraju Italiju kako bi overili kartu za polufinale. Ali i da nauče na dosadašnjim greškama, posebno onim najsvežijim - iz meča protiv Mađarske.

"Stvarno su nas namučili. Morali smo dobro da se oznojimo da bismo dobili Mađarsku. Na kraju smo slavili i sada nam je glava već u meču sa Italijom. Dobro ih poznajemo, igrali smo protiv njih u Grčkoj na pripremnom turniru. Moramo sada dobro da se odmorimo i spremimo za taj meč, da prvo analiziramo sve detalje meča sa Mađarskom i pružimo maksimum da se odgovori fizički na njihovu igru", počeo je Stefan Jović.

Prema načelnom dogovoru, Orlovi u ponedeljak neće imati trening, već će se dan iskoristiti za potpuni odmor, a onda se kreće u rešavanje narednog zadatka.

"Posebno za oporavak nam to mnogo znači, svaki dan je bitan. Ne ispadamo iz ritma jer imamo treninge svakodnevno. U suštini, prija nam da što spremniji dočekamo naredni meč. Navikli smo mi da igramo i dan za danom, ali je ovako lakše. Taman nam ta dva dana dobro dođu i da se odmorimo i da dobro spremimo utakmicu. Da probamo da odemo u polufinale".

Srbija i Italija su već odmerili snage uoči početka Evrobasketa, ali Jović veruje da je ovo nešto sasvim novo i drugačije.

"Neke karte se nisu otkrivale u pripremnom periodu. Sada je sve jasno. Oni su gledali nas, mi smo gledali njih. Nema tajni, zna se od koga preti najveća opasnost, zna se na koga treba da se motri svih 40 minuta. To je ono što ćemo morati da radimo. Ako ne budemo radili, imaćemo problema".

Novinare je interesovalo i to da li je Italija protivnik u rangu Letonije, Turske ili Rusije, ili iznad protivnika iz grupne faze?

"Iskreno, ne mogu da poredim te utakmice u grupi, sa ovom koja dolazi. Ovo je nokaut faza, ogroman je ulog, ovo je sasvim nova utakmica. Oni su protiv Finske igrali fenomenalno, isto tako i šutirali, nadam se da ih neće krenuti šut protiv nas".

Uz konstataciju da se oseća dobro, Jović kaže da pred ovo četvrtfinale više nema tajni.

"Možda je bilo tokom priprema, manje minutaže nekih igrača, neke drugačije minijature. Verujem da to naši skauti dobro prate, da analiziraju sve što ćemo mi da spremimo. Siguran sam da sada sve ekipe izbacuju ono najbolje kako bi prošli dalje. Naš stručni štab je dobro analizirao svaku utakmicu, na nama je da za meč sa Italijom obratimo pažnju na neke specijalne detalje i specifične situacije. Jer, košarkaške akcije manje-više svi znamo".

Očekuje se da će Sinan Erdem Dom u sredu imati više navijača Srbije, a tome se nada i Stefan Jović.

"Prijalo bi nam da bude više publike. Bilo bi nam još draže da vidimo svoje ljude i da odigramo što bolje, da ostavimo što bolji utisak. Nadam se da će biti uz nas", zaključio je Jović.

(FOTO: Fiba.basketball)

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Švedovanje

Izvor: MozzartSport.com, 11.Sep.2017

A šta je zapravo švedovanje? Ljubav prema lopti, vrcavi pokret, herojska sigurnost, dečačka želja, iskreni odnos. Sublimacija svega onog što smo imali prilike da vidimo od čoveka bez koga Rusija ne bi bila ni upola tako ubojita..(Od specijalnog izveštača MOZZART Sporta iz Istanbula)..Dan odmora...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.