Vimbldone, neće ti služiti na čast! Najjači fudbaler na svetu škartiran iz kluba

Izvor: MozzartSport.com, 31.Maj.2016, 17:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vimbldone, neće ti služiti na čast! Najjači fudbaler na svetu škartiran iz kluba

"Sada sam nezaposlen. Ako me neko želi neka se javi preko društvenih mreža, lako ćemo se dogovoriti", poručio Adebajo Akinfenva nakon što su se strasti smirile

Jedan od zaštitnih znakova novog Vimbldona Adebajo Akinfenva, popularno nazvani Zver, samo dan nakon što je svojim golom potvrdio plasman u Ligu 1, ostao je bez angažmana! Ovaj 34-godišnji napadač visok je 180 centimetara i težak oko 115 kilograma, ali to ga nije omelo da lani bude najbolji igrač Vimbldona. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Postigao je 13 golova u Ligi 2 i pomogao svom klubu da osigura opstanak, da bi juče u sudijskoj nadoknadi sa bele tačke definitivno otpisao sve nade Plimuta u finalu baraža.

Na njegovu žalost, neposredno po završetku te utakmice saznao je da Vimbldon nema nameru da produži saradnju sa njim. Prvobitno šok kasnije su zamenile izjave mirnije glave...

"Pre utakmice rekao sam saigračima da idemo da dovedemo bajku do srećnog završetka, to smo i uradili. Nisam mogao ni da zamislim da ćemo uspeti da obezbedimo promociju, te da ću postići gol u finalu. Svakako da će mi nedostajati ekipa, ali ne postoji bolji način za odlazak. Jer klub važniji i veći od svih, pa i od mene“, izjavio je Akinfenva.

Da podsetimo, on je svoje poslednje trnutke u dresu Vimbldona obeležio na kontroverzan način. Naime, nakon što su njegovi saigrači izborili jedanaesterac u samom finišu lopti je prišao Kalum Kenedi, jer je on bio određen da izvede penal. Akinfenva se umešao, ote mu loptu i sam pucao. Znao je da se Kenedi neće suprotstavljati. A ko bi se, molim vas, usudio da uradi tako nešto?

"Sada sam nezaposlen. Ako me neko želi neka se javi preko društvenih mreža, lako ćemo se dogovoriti", dodao je Akinfenva.

(foto: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.