Vilander: Novak najbolji ikad, uz Džordana i Alija

Izvor: Mondo, 12.Sep.2018, 10:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vilander: Novak najbolji ikad, uz Džordana i Alija

"Mogli bismo dodati i Bolta", napisao je Vilander u kolumni za "L'Equipe" i dodao: "Da li je Đoković bolji od Federera i Nadala? Verovatno. On je najbolji sportista kog je tenis ikada video".

Navijači Novaka Đokovića nisu jednom bili isprovocirani izjavama bivšeg gren slem šampiona, a sada stručnog komentatora "Eurosporta" i kolumniste "L'Equipa", Matsa Vilandera.

Povremeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << se činilo čak da Šveđanin gradi ime i reputaciju u svetu medija relativizujući uspehe srpskog asa i umanjujući njihov značaj, tokom Đokovićeve dvogodišnje krize ispunjene povredama i nesvakidašnjim porazima Vilander ga "nije štedeo", naprotiv, ali su se stvari dramatično promenile posle vezanih gren slem titula osvojenih na Vimbldonu u julu i US openu prošlog vikenda.

Koliko dramatično?

U poslednjoj kolumni za uticajni pariski sportski list "L'Equip", Vilander je ocenio da je Đoković najbolji sportista kog je tenis ikada video i da ga, šire posmatrano, svrstava u grupu sa Majklom Džordanom i Mohamedom Alijem.

"Mogli bismo dodati i Useina Bolta", napisao je na kraju kolumne, u kojoj je konstatovao i da je srpski as verovatno bolji i od Rodžera Federera i od Rafaeala Nadala.

Evo dela kolumne, koja je izazvala brojne reakcije na društvenim mrežama.

"NAJBOLJI SPORTISTA KOG JE TENIS IKADAVIDEO"

Foto: Matthew Stockman/Getty Images/Guliver

"Đoković je najblistaviji od svih velikih šampiona. Možda se radi i o najvećem mogućem nivou tenisa. Da li je bolji od Federera i Nadala? Verovatno. Jer, niko mu ništa ne može. Neverovatno je kako uspeva da ovu veoma kompleksnu igru svede na jednostavne trikove. I sve to, tako da izbegava komplikovane poteze i nepotreban rizik".

"Ne postoje slabosti u njegovoj igri. On je čovek-zid. Ne možeš proći. To je prvi i osnovni razlog zbog čega je on najbolji sportista kog je tenis ikada video. I jedan od najboljih u svetu sporta, svih vremena. Svrstao bih ga u društvo sa Džordanom i Alijem. Mogli bismo dodati i Bolta", potpisao je Vilander ozbiljnu konstataciju u pisanom izdanju "L'Epuipa".

Slažete li se?
Pogledaj vesti o: Federer,   Tenis

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ko bi rekao da će ON ovo izgovoriti: "Novak najbolji sportista svih vremena!"

Izvor: Sportske.net, 12.Sep.2018

Ne ume dežurni kritičar da nađe sredinu kada je u pitanju Novak Đoković. Neverovatne stvari izneo je u kolumni za "L'Equipe"...Bivši teniski as Mats Vilander poznat je kao neko ko redovno komentariše Novaka Đokovića ali ne ume da nađe sredinu i da konačno otkrije šta zaista misli o Srbinu...Mnogo...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.