Izvor: MozzartSport.com, 19.Sep.2021, 12:33

Vest Hem namirisao krv posle Junajtedovog kiksa u Bernu, Pevci idu u plavi lonac

Zanimljvii obračuni danas u Premijer ligi

Bajka je kratko trajala. Stigao je Kristijano Ronaldo, debitovao sa dva gola protiv Njukasla u pobedi 4:1, a navijači su već počeli da sanjaju šampionsku titulu u Premijer ligi, možda i završnicu Lige šampiona. Vikend je prošao, utorak došao, a Junajted sa cunamija euforije sišao.

Umesto da još jednim ubedljivim trijumfom napravi uvertiru za neugodno gostovanje Vest Hemu, velikan sa Old Traforda je ponižen >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << na evropskoj premijeri. Došao je na noge Jang Bojsu kojeg su svi prerano otpisali, proveo se kao bos po trnju dok je pokušavao da odoleva rafalnoj paljbi koju mnogi ne bi izdržali. Na kraju mu je presudio Žordan Sibaču u petom minutu sudijske nadoknade.

15.00: (4,60) Vest Hem (3,70) Mančester Junajted (1,85)

Može mančesterski gigant da ima i Kristijana Ronalda, Bruna Fernandeša, Džejdona Sanča, Mejsona Grinvuda, ali džabe sve kada ekipu nema ko da vodi. Ole Gunar Solskjer je izmenama posle prvog primljenog gola potvrdio da, dok je on trener, Junajted će teško biti tim za velika dela. U trenucima kada mu je bio neophodan gol za pobedu, izveo je Ronalda i Fernandeša, a uveo Matića i Lingarda.

U svakom slučaju, Vest Hem je namirisao krv i pokušaće da u 5. kolu Premijer lige zaustavi Crvene đavole. Imaju domaći još razloga na čemu mogu da temelje optimizam. Čekićari još nisu izgubili u ovogodišnjem izdanju prvenstva Engleske, mada će im posao biti otežan činjenicom da ne mogu da računaju na Majkla Antonija. Sa njim u postavi, Vest Hem je od septembra 2015. pobedio u 41 odsto ligaških utakmica, dok je bez njega na terenu to činio samo u 28 odsto mečeva.

-------------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

-------------------------------

Posle izazovnog, ali uspešnog meča u četvrtak u Zagrebu u okviru Lige Evrope, gde su slavili sa 2:0, Vest Hem se vraća na ligašku scenu, gde nije poražen sedam puta zaredom, što je njegova najduža serija od aprila 2016. godine. Međutim, ono što ne ide naruku domaćinu je činjenica da trener Čekićara Dejvid Mojes nikada nije pobedio Mančester Junajted od odlaska sa klupe ekipe sa Old Traforda.

Uprkos činjenici da se u sredu nisu proslavili u Ligi šampiona, u kojoj je ponovo strelac bio Kristijano Ronaldo, Đavoli će biti puni samopouzdanja jer igraju u gostima. A tamo u Premijer ligi nisu izgubili na rekordnih 28 prethodnih duela. Da stvar bude gora po domaće, Junajted je neporažen na minulih 16 prvenstvenih mečeva odigranih u nedelju.

Poslednja dva premijerligaška odmeravanja pripala su Junajtedu, ali na minulih šest duela skor je takav da Čekićari imaju dve pobede i remi.

17.30: (5,60) Totenhem (3,60) Čelsi (1,75)

Još jedan zanimljiv sukob očekuje se danas u Londonu. Totenhem dočekuje Čelsi u sklopu gradskog derbija. Samo jedan bod Plavci imaju više u odnosu na Pevce, pa su ipak veliki favoriti. Jeste da su domaći šampionat počeli pobedom nad favorizovanim Mančester Sitijem (1:0), ali su se u narednim kolima mučili, da bi prošlog vikenda sasvim podbacili na gostovanju Kristal Palasu (0:3). S druge strane, iza izabranika Tomasa Tuhela su dva derbija, oba u gostima – lako su savladali Arsenal (2:0), da bi na Enfildu izborili remi sa igračem manje (1:1). Pritom, u utorak su dobro počeli odbranu titule šampiona Evrope, pobedom nad Zenitom od 1:0.

Momci Nuna Espirita Santa biće za nijansu umorniji, pošto su u četvrtak gostovali Renu u okviru Lige konferencije i remizirali (2:2). Portugalski stručnjak ima dosta kadrovskih problema – što zbog povreda, što zbog britanskog COVID-19 protokola, odnosno obaveznog karantina, što zbog suspenzija. Za razliku od njega, Tuhel u ovom trenutku neće moći da računa samo na povređenog Kristijana Pulišića, dok bi Ngolo Kante mogao da bude spreman za meč.

Njihov prethodni zvanični okršaj, odigran početkom februara na ovom terenu pripao je Čelsiju (1:0). Bio je to tek treći duel Plavaca sa nemačkim stručnjakom na klupi, a zanimljivo je da je debitovao remijem protiv Vulverhemptona, čiji je menadžer tada bio upravo Espirito Santo. Poslednjih godina dueli ovih rivala su nešto tvrđi.

PREMIJER LIGA – 5. KOLO

Petak

Njukasl - Lids 1:1 (1:1)

/Sen Maksiman 44 - Rafinja 13/

Subota

Vulverhempton - Brentford 0:2 (0:2)

/Toni 28pen, Mbuemo 34/

Barnli - Arsenal 0:1 (0:1)

/Edegard 30/

Liverpul - Kristal 3:0 (1:0)

/Mane 43, Salah 78, Kejta 89/

Mančester Siti - Sautempton 0:0

Norič - Votford 1:3 (1:1)

/Puki 35 - Denis 17, Sar 63, 80/

Aston Vila - Everton 3:0 (0:0)

/Keš 66, Dinj 69ag, Bejli 75/

Nedelja

15.00: (3,05) Brajton (2,90) Lester (2,90)

15.00: (4,60) Vest Hem (3,70) Mančester Junajted (1,85)

17.30: (5,60) Totenhem (3,60) Čelsi (1,75)

***kvote su podložne promenama





Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.