Izvor: MozzartSport.com, 06.Sep.2021, 00:22

Vesprem kroz penal lutriju do četvrte titule: Nenadić MVP F4 SEHA lige, Cupara heroj

Mađarski klub odbranio titulu

Kada Vesprem odluči da se pojavi u SEHA ligi, on osvoji titulu. Mađarski klub je u petom učešću podigao četvrti trofej. Utisak je da od ovog osvojenog u Zadru, u dvorani “Krešimir Ćosić” nema slađeg. U velikom finalu pao je Zagreb tek nakon boljeg izvođenja sedmeraca - 27:27, penalima 5:3.

Penal drama, a u njoj heroj Vladimir Cupara. Srpski reprezentativac skinuo je dva šuta, ukrotio je udarce Ćavara i Šipića, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << i izrastao u heroja mađarskog kluba. Briljantno izdanje u finalu - imao devet odbrana - poguralo ga je do najbolje postave Fajnal-fora SEHA lige.

Činio je Cupara čuda na golu, a na suprotnom kraju terena gol Zagreba granatirao je Petar Nenadić. Srednji bek, dugogodišnji član Vesprema, postigao je osam golova, što mu je uz saigrača Jahiju donelo status najefikasnije igrača finalne bitke. Ali, ne samo to... Petar Nenadić proglašen je za MVP-ja Fajnal-fora SEHA lige.

Lavovski su se borili Zagrepčani, pružio je hrvatski šampion snažan otpor Mađarima. Verovatno znatno jači nego što se očekivalo, pogotovo od trenutka kada je bilo poznato da će trener Ivica Obrvan biti lišen usluga levih bekova Srne i Hrstića. Takođe, Sandra Obranovića kočila je povreda iz polufinala, a Jakov Gojun, jedan od najbitnijih igrača Zagreba, zaradio je isključenje u devetom minutu.

Povrh svega toga, Zagreb je bio ravnopravan, uspevao je da se nosi sa favorizovanim Vespremom i izbori penale. Priliku da kroz sedmerce hrvatski šampion preotme Vespremu titulu doneo je Vistorop sedmim golom. Poništio je Petra Nenadića...

A, onda je na scenu stupio Vladimir Cupara i sa dve odbrane ugasio san Zagrepčana. Gol odluke postigao je Petar Nenadić i veliko slavlje igrača Vesprema je počelo.

NAJBOLJA POSTAVA F4 SEHA LIGE:

Golman: Vladimir Cupara

Levo krilo: David Mandić

Levi bek: Filip Vistorop

Srednji bek: Petar Nenadić (MVP)

Desni bek: Jahija Omar

Desno krilo: Mikita Vailupov

Pivotmen: Vjačeslav Bokan

Defanzivac: Blaž Blagotinšek

PPD ZAGREB -  VESPREM 27:27 (5:3 penali)

PPD ZAGREB: Slavić 1 odbrana, Ivić 7 odbrana – Grahovac 1, Lejmeter 3, Obranović, Čupić 5, Matanović, Sirotić 2, Musa 2, Klis 3, Gojun, Klarica 2, Mandić 2, Ćavar 1, Vistorop 7, Šipić 1.

VESPREM: Korales 1 odbrana, Cupara 9 odbrana – Šipoš, Lekai, Ilić, Mae 3, Blagotinšek 1, Lukaš, Štrlek, Marguč 4, Ligetvari 1, Nilson 1, Makeda 3, Nenadić 8, Jahija 8, Manaskov 2.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.