Vesnić u Hrvatskoj nastavlja borbu za šestu evropsku titulu

Izvor: RTS, 25.Jul.2019, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vesnić u Hrvatskoj nastavlja borbu za šestu evropsku titulu

Nakon pet osvojenih titula šampiona centralne Evrope automobilista Milovan Mikica Vesnić i njegov tim ASK Vesnić nastavljaju ovog vikenda borbu za šesti trofej u novoosnovanoj TCR Istočna Evropa na hrvatskoj stazi Grobnik.
Tim iz Gorjana kreće ka Rijeci maksimalno pripremljen, iako je Vesnić imao tehničkih problema prethodna dva trkačka vikenda na Hungaroringu i Red bul ringu, sa poluosovinom i kvačilom, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ovoga puta, uz poboljšanje performansi, akcenat je stavljen na prilagođavanje automobila visokim temperaturama.

"S obzirom na to da je reć o Grobniku, u praksi se do sada pokazalo da automobili trpe velika opterećenja zbog pregrevanja motora, kočnica i guma. Nadam se da smo pronašli idealan 'set-ap' za takve klimatske uslove", kaže Vesnić.
Staza u Hrvatskoj je od prošle godine sa novom podlogom i brža je za šest sekundi, a Vesnić je aktuelni rekorder u klasi TCR automobila.
Srpski automobilista smatra Grobnik izazovnom i zahtevnom stazom, pa će, kako navodi, presuditi balans performansi.
"Iako imam najveći balast u automobilu, tačnije, dobio sam najveću težinu na osnovu razultata prve dve trke, čak 60 kilograma imam više od pojedinih konkurenata, nadam se da ću uspeti da se izborim", navodi Vesnić.
On u Rijeku dolazi kao vodeći u generalnom plasmanu sa 79 bodova, 18 više od klupskog kolege Jakuba Višomirskog, dok je Rudolf Pešović na osmoj poziciji sa 25 bodova.
"Žestoku bitku i najviše duela očekujem sa Tomašom Pekaržom, koji je višestruki šampion reno kilo kupa, a tu je i (Jahim) Galaš sa golfom", zaključio je Vesnić.
Trke na Grobniku na programu su u subotu i nedelju, uz učešće 13 takmičara.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.