Izvor: MozzartSport.com, 16.Maj.2021, 15:52

Verder se rastao sa trenerom kolo pre kraja sezone, sa Šafom u borbi za opstanak

Radikalna promena u Bremenu pred poslednje kolo Bundeslige

Kolo pre kraja Bundeslige Verder zauzima 16. poziciju i u slučaju da ne popravi plasman u susretu sa Majncom drugu godinu uzastopno će se za opstanak u eliti boriti kroz baraž sa trećeplasiranim klubom Cvajte. Tim iz Bremena, sa samo jednim osvojenim bodom u prethodnih devet kola došao je čak i u situacju da strepi od direktnog ispadanja s obzirom na to da keln ima samo bod manje, a uprava kluba odlučila se na šok >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << terapiju uoči odlučujućeg susreta zakazanog za subotu te su se danas zvanično rastali sa šefom stručnog štaba Florijanom Kohfeltom. Kap koja je prelila čašu bio je poraz Verdera od Augsburga (0:2) u prethodnom kolu te se uprava kluba opredelila za radikalne mere.

"Posle meča u Augzburgu, nažalost, više nismo imali uverenje da ćemo moći da održimo status u Bundesligi sa Florijanom Kohfeltom kao glavnim trenerom. posledica toga, bila je konsultacija sa Upravnim odborom kluba i odluka da se rastanemo sašefom stručnog štaba. I dalje smo uvereni da je Kohfelt odličan trener, ali u sadašnjim okolnostima postoji konsenzus da je promena neophodna kako bi se izbeglo ispadanje. Želeli bismo da se zahvalimo Florijanu na svemu što je učinio za Verdera i želimo mu sve najbolje", rekao je sportski direktor Verdera iz Bremena Frank Bauman.

Verder će poslednje kolo dočekati sa Tomasom Šafom na klupi, ali je trener koji je klub predvodio 14 godina (od 1999. do 2013. godine) samo privremeno rešenje, a dalji koraci će biti naknadno razmatrani.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.