Verbalni rat Ranijerija i Domeneka, čin drugi: S njim mogu da pričam o pozorištu, ne i o fudbalu

Izvor: MozzartSport.com, 23.Nov.2017, 19:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Verbalni rat Ranijerija i Domeneka, čin drugi: S njim mogu da pričam o pozorištu, ne i o fudbalu

Ko je parkirao autobus?

Klaudio Ranijeri je bio iskren. Na pitanje  kako misli da se sa Nantom odbrani od Pari Sen Žermena rekao je: "Možda ću na teren poslati 22 igrača i ispred gola parkirati dva autobusa". Nije mogao naravno. Ni da parkira autobuse ni da se odbrani od PSŽ-a. Sveci su slavili sa 4:1, a kontroverzni Ramon Domenek, čovek koji verovatno nema nijednog prijatelja u svetu fudbala, odmah je iskoristio situaciju da pecne nekadašnjeg šampiona >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Engleske sa Lesterom.

"Na kraju, Mercedesova strategija sa dva autobusa nije se pokazala ništa bolje nego maleni 2 CV", napisao je Domenek, podsetivši na izjavu Nantovog predsednika Valdemara Kite koji je Ranijerija nazvao mercedesom, a njegovo prethodnika Mičela Der Zakarijana starinskim citroenovim modelom poznatom između ostalog po onoj kaluđerici iz čuvene francuske serije "Žandar iz San Tropea".

Nant je odmah uzvratio rečenicom "nismo sigurni da biste bi smeli da pričate o autobusima" čime je aludirao na Domenekove crne dane iz perioda dok je obavljao funkciju selektora Francuske. Ko se ne seća: na Mundijalu 2010, kada se Francuska kao aktuelni svetski viceprvak raspala, igrači su se toliko zavadili sa stručnim štabom da su se posle fizičkog sukoba Patrisa Evre sa selektorovim pomoćnikom Roberom Duvernom vratili u autobus odbijajući da se vrate na trening.

Svi su to dobro upamtili u Francuskoj. A naravno da za taj detalj zna i Ranijeri

"Ako ćemo da govorimo o autobusima, ja se najbolje sećam onog Domenekovog. Vrlo je važan bio", prisetio se Ranijeri, pre no što je konkretno udario na Domeneka.

"Kritike su generalno dobra stvar za trenere. Pomažu ti da postaneš bolji. Ali zavisi i od koga dolaze. A Domeneka bih možda mogao da saslušam ako bi pričao o pozorištu. Što se tiče fudbala - nikad", jasan je bio Ranijeri.

Podsetimo, Domenek je sa onim paklenim timom iz 2006. godine (Tijeri Anri i Zinedin Zidan između ostalih) igrao finale Mundijala, ali je četiri godine kasnije ispao u grupi sa samo jednim osvojenim bodom. Posle svađe je izbacio iz tima Nikolu Anelku. Robera Piresa nije ni zvao, jer je - škorpion u horoskopu?!

Kada je ovog leta Ranijeri i dogovarao dolazak u Francusku upravo se Domenek bunio uporno ističući u prvi plan da po pravilima u Ligi 1 treneri moraju u penziju sa 65 godina.

"Domenekove reči uzimam sa dozom rezerve. Uvek je bio bizaran tip", rekao je tada Ranijeri.

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.