Vembli neće biti prodat  vlasnik Fulama zbog razdora povukao ponudu

Izvor: B92, 17.Okt.2018, 16:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vembli neće biti prodat " vlasnik Fulama zbog razdora povukao ponudu

Engleski nacionalni stadion Vembli neće biti prodat jer je vlasnik Fulama i NFL tima Džeksonvil Džeguarsa Šahid Kan povukao ponudu.

Kan je pre godinu dana predložio direktoru FS Engleske (FA) Martinu Glednu da kupi čuveni stadion za 680 miliona evra.

Taj predlog je predočen Upravnom odboruz FA u aprilu, a čelnici engleskog fudbala su u sredu trebalo da odluče da li će prihvatiti ponudu.

Englezi su ozbiljno razmatrali ponudu koju je činila i mogućnost >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da reprezentacija "Tri lava" nastavi da igra na Vembliju (kao i utakmice finala FA Kupa, ligaškog plej-ofa, finala engleske ragbi lige), međutim, Kan je u međuvremenu odustao od namere da postane vlasnik najpoznatijeg engleskog stadiona.

Kan je verovao da bi njegova kupovina Vemblija pomogla razvoju engleskog fudbala, pre svega infrastrukture, ali to nije dobro primljeno u engleskoj javnosti, štaviše, njegov predlog je napravio razdor među čelnicima FA zbog čega je odustao od svoje namere.

FA je izgradio novi Vembli kapaciteta 90.000 mesta na mestu starog 2007, izgradnja je koštala 860 miliona evra, a kredit koji je uzet za izgradnju će isplaćivati do 2024.

Kan je planirao da kupi Vembli kako bi imao lakši put ka osnivanju prvog NFL tima van SAD. Utakmica američkog fudbala se i ove sezone igraju upravo na Vembliju, ali će se narednih godina preseliti na novi stadion Totenhema.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Englezi dobro razmislili, Vembli ostaje njihov!

Izvor: Sportske.net, 17.Okt.2018

Vembli neće biti prodat vlasniku Fulama...Šahid Kan, aktuelni vlasnik Fulama, želeo je da kupi stadion Vembli, čak je poslao i ponudu koja je dobro razmotrena od strane Fudbalskog saveza Engleske...Na kraju, odluka je pala, stadion neće biti prodat..."Ranije ove godine, FA je dobio zvaničnu ponudu...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.