Izvor: MozzartSport.com, 29.Nov.2020, 12:42

Veliko veče na Marakani: Sprema se debi najvećeg klupskog talenta, Lazetić kreće putevima Đurovskog

Na klupi protiv Rada i Mateja Bačanin (19 časova)

Mora Crvena zvezda brzo da se prestruje na drugi kolosek, posle sjajne partije i velike pobede u Gentu. Večerašnji susret sa Radom predstavlja jedan od onih mečeva koji moraju da se pobede (19 časova, TV Arena). Međutim, posle kiksa sa Radom, trener srpskog šampiona Dejan Stanković uporno ponavlja da njegovom timu ne sme da se više dešavaju takvih kiksevi.

Sve je na strani Crvene zvezde, gledajući objektivno >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << očekuje se siguran trijumf crveno-belih i dobra uvertira za utakmicu protif Hofenhajma... Međutim, sve ukazuje da je velika šteta što neće biti publike u Ljutice Bogdana da proprati potencijalni debi najvećeg klupskog talenta, Marka Lazetić.

STANKOVIĆ PONOVO SA TROJICOM ŠTOPERA, PAVKOV U ŠPICU

Snažni napadač rođen 2004. godine dugo važi za veliko blago Crvene zvezde, nekog ko ima status najtalentovanijeg napadača omladinske škole još od vremena kada je Luka Jović terorisao vršanjake u kadetskoj i omladinskoj selekciji. Uvek je Lazetić igrao sa starijom klasom, potvrđivao klasu, ali je ove jeseni imao maler. Povredio se na početku sezone, posle nekoliko odličnih partija za omladinski tim. Vratio se na teren, putovao u Gent, a večeras će dobiti mesto na klupi i verovatno razmišljati o tome da bi vrlo lako mogao da uđe u klupsku istoriju. Sa 16 godina i 10 meseci Lazetić neće srušiti rekord Ivana Ilića koji je kod Miodraga Božovića debitovao sa 16 godina i 15 dana i na taj način srušio rekord Boška Đurovskog.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Ipak, debi Lazetića mogao bi da bude jedan od onih datuma koji će navijači Crvene zvezde dugo pamtiti, obzirom da na Marakani imaju velika očekivanja od korpulentong špica, visokog 190 centimetara. Pored Lazetić na klupi će biti i godinu dana stariji Mateja Bačanin, takođe jedan od projketa kluba.

Crvena zvezda će ponovo biti lišena pomoći Aleksandra Kataija i Gelora Kange. Očekuje se da Dejan Stanković ponovo izvede formaciju sa trojicom napadača. Biće to svojevrsni test za Hofenhajm. U špicu će igrati Milan Pavkov.

„Psihološka priprema je bitna, a ostavili smo na fizičkom planu sve na terenu u Gentu. Kiks protiv Javora dogodio nam se u sličnoj situaciji, znamo šta nam je činiti. Pristup je važan, kad je on pravi i dobar rezultat dođe. Nekada igra ne može da bude briljantna, cilj je osvajanje tri boda i ne želim da razmišljam drugačije“, poručio je Dejan Stanković.

Rad je poslednji put pobedio Crvenu zvezdu u oktobru 2014. godine, u osmini finala Kupa Srbije. Od tada su beleženi samo trijumfi crveno-belih, a najubedljiviji je bio novembra 2017. godine kad meč završen rezultatom 6:1.

 Rad večeras u komšiluk, u goste Crvenoj zvezdi, ide u ulozi apsolutnog autsajdera. Građevinarima će duel na našem najvećem stadionu biti prvi posle tri nedelje pauze, dve zbog obaveza reprezentacije i jedne usled velikog broja igrača zaraženih koronavirusom.

Tim sa Banjice na Marakani predvodiće pomoćnik Slađan Nikolić, usled virusa koji je zakačio Milana Milanovića. Rad će biti bez pomoći Martina Novakovića, veziste pozajmljenog od Crvene zvezde. Očekuje se povratak Riznića.

 CRVENA ZVEZDA – RAD (19 ČASOVA)

Stadion: Rajko Mitić

Sudija: Andrija Stojanović

CRVENA ZVEZDA (3-4-2-1): Borjan – Pankov, Degenek, Eraković – Gajić, Nikolić, Sanogo, Radulović, Ivanić, Spiridonović – Pavkov.

RAD (4-2-3-1): Kahriman – Stojanović, Đorić, Stojisavljević, Ciger – Busnić, Trninić – Živković, Riznić, Damjanović – Jovanović.

UPERLIGA - 16. KOLO

Subota

Mačva - Inđija 3:0 (1:0)

/Adamović 11, Ortiz 33 i 68/

Nedelja

15.00: (1,45) Čukarički (4,30) Napredak (7,75)

15.00: (2,05) Metalac (3,45) Zlatibor (3,60)

15.00: (1,93) Novi Pazar (3,45) Bačka (4,10)

15.00: (2,10) Voždovac (3,35) Mladost (3,60)

17.00: (4,50) TSC (3,60) Partizan (1,82)

19.00: (1,07) Crvena zvezda (13,0) Rad (25,0)

Ponedeljak

16.00: (1,90) Proleter NS (3,40) Javor (4,30)

16.00: (3,60) Radnički (3,35) Vojvodina (2,10)

16.00: (1,85) Spartak (3,50) Radnik (4,40)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.