Izvor: MozzartSport.com, 23.Sep.2020, 18:49

Veliki prasak ili samo krpljenje rupa? Postoje opcije B i C za Alabu, ko umesto Desta i da li je Rumenige zaista spremio nešto veliko...

Bajern bi baš mogao da se razleti u finišu prelaznog roka...

Sva je prilika da će finiš prelaznog roka doneti mnogo uzbuđenja u Minhenu. Nije tako nešto svojstveno za Bajern, međutim više je razloga da se ove jeseni Bavarci razlete na tržištu.

Broj jedan jeste dolazak Tijaga Alkantare - iako pojedini izvori tvrde da Rumenige sprema iznenađenje za kraj, vrlo je moguće da šampion Nemačke i Evrope neće ni dovoditi zamenu - međutim ozbiljan potres >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << u timu izazvao bi odlazak Davida Alabe, koji nikako da stavi paraf na novi ugovor. Pregovori su se odužili i kako vreme prolazi sve je veća opasnost da Austrijanac napusti Alijanc arenu.

Podsetimo, njemu ugovor ističe idućeg leta i ako do dogovora ne dođe, Bavarci će verovatno morati da ga prodaju kako kroz desetak meseci ne bi otišao za džabe.

Na tu temu govorio je danas predsednik kluba Herbert Hajner:

"Trenutno nema ništa novo oko Alabe, nema pomaka. Svi iz kluba uvek govorimo koliko ga cenimo. On je ikona Bajerna. Naravno da bismo ga rado zadržali. Ali na kraju krajeva, to će biti samo njegov izbor. Dali smo mu vrlo poštenu i konkurentnu ponudu. Sada je sve samo na njemu".

Hajner kaže da Bajern svakako ne sedi skrštenih ruku i čeka rasplet...

"Naravno da pravimo određene planove i pripremamo se za sve vrste scenarija. Da, imamo i plan B i plac C, sve u slučaju da na kraju ne dođo do dogovora sa Alabom".

Danas se pojavila vest da je najtrofejniji nemački klub izgubio bitku za Seržinja Desta. Mladi bek se navodno sve dogovorio sa Barselonom i uskoro se očekuje ozvaničenje tog posla. A to znači samo jedno - Bajern mora da krene agresivnije po alternativu za Benžamana Pavara. Prošle godine ta rupa zakrpljena je uzimanjem Alvara Odriozole iz Reala, na pozajmicu. Hansi Flik bio je veoma nezadovoljan Špancem i nije mu davao da igra čak ni kada je Pavar bivao povređen, rizikujući da vraćanjem Kimiha na desnog beka poremeti koncepciju čitavog tima.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Biće interesantno videti šta posle poraza sa Destom planiraju Bavarci. Nema sumnje da će Flik insistirali na još jednom igraču koji može da pokrije tu poziciju...

Voleo bi trener Bajerna da ima i još neku opciju za navalu. Dobro je poznato koliko su povredama skloni Koman i Gnabri, dok se Sane tek vratio posle višemesečne pauze. Takođe, Bajern nema još jednu klasičnu "devetku" koja bi odmenila Roberta Levandovskog. Otuda bi Flik prihvatio makar i "lažnu". Bild je jutros otkrio kako je u tom cilju obavio preliminarni telefonski razgovor sa Mariom Geceom.

Hansi Flik bi navodno rado video Gecea u svom timu, ali uprava kluba nije baš zadovoljna njegovim izborom...

"Mario Gece? Ne mogu da znam za svaki telefonski poziv koji Hansi Flik obavi. O toj temi još nismo razgovarali na Nadzornom odboru, samo to mogu da kažem. Siguran sam da će naš sportski menadžment sastaviti dobru ekipu", nije želeo Hajner previše da se meša u ono što nije njegov deo posla.

Mario Gece je posle isteka ugovor sa Dortmundom slobodan igrač. Zbog visokih zahteva (govorka se da potražuje makar sedam, osam miliona evra po sezoni) još nije pronašao klub, a Bajern s finansijske strane ne bi imao problem da mu izađe u susret. Pitanje je samo da li još neko osim Flika veruje u momka koji od finala Mundijala 2014. u Brazilu, kada je doneo titulu Nemcima, igra daleko ispod svog nivoa.

A moglo bi da zagolica maštu, nije da ne bi, kad se pogleda šta je Flik uradio od prežaljenog Tomasa Milera.

Možda bi zbog tog "detaljčića" uprava na čelu sa Karl Hajnc Rumenigeom trebalo da udovolji treneru?

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.