Veliki broj žitelja potpisao peticiju Za bezbedniji Temerin

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Maj.2019, 18:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veliki broj žitelja potpisao peticiju "Za bezbedniji Temerin"

Povodom nedavno bačene bombe na fitnes centar u Temerinu, veliki broj žitelja tog mesta potpisao je peticiju „Za bezbedniji Temerin", kojom zahtevaju uvođenje video-nadzora na više lokacija. Prikupljanje potpisa biće nastavljeno i narednih dana, a nakon toga peticiju će predati nadležnima.

Paljenje kamiona i bomba bačena na fitnes centar, samo su neki od nemilih događaja koji su uznemirili žitelje Temerina i naveli ih da se priključe akciji prikupljanja potpisa. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Video-nadzor je prva stvar koju će građani tražiti, a prema rečima organizatora akcije nadležni iz opštine odlučivaće gde će te kamere biti postavljene. Ističu da je najvažnije da kamerama upravlja policija, jer će jedino tako snimke moći da koristi.

"Sakupljamo potpise da bi pomogli policijskoj upravi i opštini Temerin da bude bezbednija i da im damo alat da bi mogli da svoj posao obavljaju na neki lakši i brži način", rekao je Milan Radić, organizator.

Kako smo saznali u Opštini, najvažnije saobraćajnice već su pokrivene video-nadzorom, a obnova tog sistema koštaće dva miliona dinara.

"U toku je revitalizacija tog sistema, očekujemo da u narednih mesec dana taj posao bude završen. Posao je inače započet pre nekih dva meseca", rekao je Đuro Žiga, predsednik opštine Temerin.

Radi povećanja bezbednosti sazvana je i vanredna sednica Saveta za bezbednost opštine, a biće održana sutra.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.