Veliki broj zaraženih profesora u školama u Kikindi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Feb.2022, 00:39

Veliki broj zaraženih profesora u školama u Kikindi

Najveći izazov u dosadašnjem toku školske godine u Kikindi bio je veliki broj zaraženih prosvetnih radnika. Teško se dolazilo do zamena, pogotovo u srednjim stručnim školama.

Na mini raspust odlaze sa uverenjem da će se epidemijska situacija smiriti i da će se nastava vratiti normalnim tokovima.

Srednja stručna škola „Miloš Crnjanski“ u Kikindi ima 15 obrazovnih profila, među kojima su i medicinski tehničar i laboratorijski tehničar.

Stručne >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << predmete predaju ljudi iz gotovo svih medicinskih oblasti, a do njihovih zamena u vremenu pandemije teško se dolazi.

Najveći izazov škola je imala u poslednjoj nedelju januara, kada je u izolaciji bilo devet nastavnika:

„Tih devet nastavnika moraju da imaju svoje zamene, da bi deca imala adekvatnu nastavu. Tu nastaje problem, jer imamo dvadeset škola u Kikindi i svi imamo takvu situaciju. Onda ostajemo bez zamena, koje bi mogle adekvatno da odgovore“, kaže Milorad Karanović, direktor SSŠ „Miloš Crnjanski“ u Kikindi.

Tokom poslednja nedelja januara najteža situacija bila je i u Osnovnoj školi „Milivoj Omorac“ u Iđošu, u okolini Kikinde:

„Od 24 nastavnika sedam je bilo kovid pozitivno. Taj broj se kasnije smanjio, a ove nedelje imamo dva kovid pozitivna nastavnika. Što se tiče učenika, imamo sreću i od početka septembra imali smo svega 10 učenika, koji su bili kovid pozitivni sa blagim simptomima“, priča Aleksandar Aćimov, direktor OŠ „Milivoj Omorac“ u Iđošu.

Uz dobru međusobnu saradnju škola u Kikindi, nastava se odvijala bez većih problema i samo su pojedina odeljenja prelazila na onlajn nastavu.

Prosvetni radnici na raspust odlaze u optimističnom duhu:

„Dva dana su nam dodata u tom raspustu, tako da ćemo imati devet dana da deca nisu u kolektivu i to vreme smatramo da će biti dobro iskorišćeno, tj. da će se situacija sa brojem zaraženih učenika i nastavnika vratiti u normalu“, dodaje Tihomir Farkaš, predsednik Aktiva direktora osnovnih škola u Kikindi.

Naši sagovornici naglašavaju da je epidemijska slika sada mnogo bolja u odnosu na period od pre dve nedelje. Očekuje se da će uz produženi raspust biti još povoljnija.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.