Izvor: MozzartSport.com, 03.Maj.2021, 06:04

Veličanstveni klasiko bez pobednika, Lusijano u 90+6 s kreča spasao Trikolore (VIDEO)

Brazil – šampionat Paulista: Korintijans preokrenuo rezultat u 85. minutu, ali najbolji strelac brazilske Serije A prošle sezone doneo bod Krespovom Sao Paulu - 2:2

Uvek je vatre kada igraju ljuti gradski rivali iz Sao Paula. Korintijans i Sao Paulu su obezbedili plasman u četvrtfinale šampionata Paulista, ali to nije značilo da je Clássico Majestoso iliti Veličanstveni klasiko bez značaja. Prštalo je na terenu Nea Kimike arene. Na kraju – 2:2, a slađi bod ide na Morumbi.
>> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << />
Imao je ovaj meč burnu predigru. Timao je jedno od najneprijatnih iznenađenja dosadašnjeg toka Kopa Sudamerikana, jer posle dve runde ima samo bod na svom kontu, i već zaostaje pet koraka za Penjarolom. Posle poraza od tima iz Montevidea prethodne nedelje, navijači Korintijansa su toliko čak iziritirani lošim učinkom ekipe, uprkos zagarantovanom plasmanu u četvrtfinale Paulista, da su uoči ovog klasika organizovali protest ispred klupskih prostorija i tom prilikom na kapiji ostavili krstače sa imenima trenera i prvotimaca.

S druge strana, Sao Paulo je bio u boljem ritmu. Ernan Krespo je preporodio Trikolore koji imaju oba trijumfa na startu Kopa Libertadores. Počelo je idealno za Sao Paulo. Posle kornera u 15. minutu najbolje je skočio Miranda, povratnik u tim s Morumbija iz ugašenog kineskog šampiona Đengsua, i glavom matirao domaćina.

20.45: (1,57) Torino (4,10) Parma (5,90)

U prvih pola sata Sao Paulo je bio mnogo bolji rival. Lusijano je imao šansu da poveća prednost. U finišu prvog poluvremena bomba Luana sa ivice šesnaesterca. Sjajno je poklopio loptu koja je završila pod prečku gostujućeg golmana Volpija koji nije imao ni teoretske šanse da je odbrani. Timao je izjednačio i pravom trenutku pred odlazak na odmor i skinuo pritisak koji je lebdeo kao Damoklov mač nad glavama ekipe trenera Vagnera Mansinija.

U nastavku je Korintijans bio bolji. Luan je promašio neverovatnu šansu. Sa pet metara nije uspeo da ubaci loptu u mrežu Sao Paula na startu drugog poluvremena. Pet minuta pre kraja Luan je počeo akciju, Fagner odlično asistirao, a Gustavo Moskito je iz neposredne blizine matirao drugi put golmana gostiju Volpija.

Činilo se da će Korintijans da slavi u velikom derbiju, ali tako nije mislio najbolji strelac protekle sezone u Brazilu Lusijano. Pre izjedačujućeg gola gostiju strasti su bile uzavrele, došlo je do koškanja i dvominutnog prekida meča. U poslednjim trencuima susreta Gabrijel je nepotrebno povukao rezervistu Pabla u šesnaestercu domaćeg tima. Sudija je bio blizu, pokazao je na belu tačku, a Lusijano je bio siguran egzekutor. Četa Ernana Krespa, Argetinca koji je stigao početkom godine na kormilo Sao Paula iz Defense i Hustisije posle osvojenog Kopa Sudamerikane, prekinula je niz od osam pobeda u svim takmičenjima, ali i sa bodom gosti će biti prezadovoljni.

Šampion Južne Amerike Palmeiras pobedio je u gostima Santo Andre sa 1:0 golom Gustava Skarpa.

Prava bitka u prvenstvu Paulista tek se očekuje u plej-ofu.

BRAZIL, PAULISTA - 10. KOLO

Nedelja

RB Bragantino - Santos 1:1 (1:0)

Ponedeljak

Guarani - Novorizontino 2:1 (1:0)

Santo Andre - Palmeiras 0:1 (0:1)

Korintijans - Sao Paulo 2:2 (0:1)

Ituano - Ponte Preta 2:1 (1:1)

Utorak

01.00: Inter de Limeira - Sao Kaetano

01.00: Mirasol - Ferovijarija

03.15: Botafogo SP - Sao Bento

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.