Izvor: MozzartSport.com, 04.Jun.2021, 00:42

Vasas odbio Barsine nalete i doneo Huventudu izjednačenje

Igraće se odlučujuća, treća utakmica u Blaugrani - 72:63

Drugi poraz u nedelju dana. Nakon što je u finalu Evrolige izgubila od Efesa, ekipu Barselone savladao je u drugom meču četvrtfinala plej-ofa ACB lige Huventud i stigao do izjednačenja u seriji, pa će se o učesniku polufinala odlučivati za dva dana u Blaugrani – 72:63.

Sve je Šarunas Jasikevičijus podredio Evroligi, tempirao formu za fajnal for, što se i te kako osetilo večeras. Barselona >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << je konstantno bila u rezultatskom zaostatku (samo jednom je tokom meča, početkom treće deonice, rezultat bio nerešen – 31:31), a i kada bi se približila i pripretila preokretom, zaustavljao bi je Feran Basas. Španski košarkaš je imao odlično šutersko veče, pogodio je pet od devet šuteva za tri i meč završio sa 20 poena.

Nakon što je prvu četvrtinu završila sa minusom od deset poena (23:13), Barselona je u drugom kvartalu svede rivala na svega osam koševa i na odmor ode sa prihvatljivim zaostatkom (31:27). Početkom nastavka katalonski klub je uspeo da stigne i do izjednačenja, ali je Basas sa dve trojke klub iz Badalone ubrzo vratio na bezbednu udaljenost.

U uvodnim minutima poslednje četvrtine Barselona je još jednom uspela da priđe na minus tri, ali još jednom – Basas, pet brzih poena, nadovezao se i Ante Tomić i Huventudu je put ka pobedi uveliko bio utaban.

Iako je imao loše šutersko veče (0/6 za tri), Ribas je meč završio kao drugi najefikasniji igrač Huventuda sa 12 poena, dok je najzapaženiju partiju u poraženoj ekipi imao Higins sa 13, te Bolmaro sa 12, dok su po 11 imali Mirtić i Dejvis.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.