Izvor: MozzartSport.com, 29.Sep.2021, 05:05

Vargasov neuspeli atentat na Palmeiras: Kad kreneš na kralja, bolje nemoj da promašiš (VIDEO)

Verdao zahvaljujući pravilu gola u gostima eliminisao Atletiko Mineiro i otišao u finale Kopa Libertadoresa - 1:1

Kralj Južne Amerike je živ i imaće priliku da odbrani krunu osvojenu prošle godine. Posle 0:0 u Sao Paulu, Palmeiras je u revanšu polufinala Kopa Libertadoresa u Belo Orizonteu gotovo pola sata gledao u oči eliminaciji, ali je ponajviše zahvaljujući svom golmanu Vevertonu i rezervisti Gabrijelu Veronu uspeo da pobegne Atletiko Mineiru sa giljotine >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << i zahvaljujući pravilu gola u gostima plasira se u finale elitnog takmičenja Zelenog kontinenta - 1:1 (0:0).

Žaliće u taboru belo-crnih zbog propuštene prilike. Imali su rivala u rukama i samim tim kartu za ulazak u finale, pride u prvenstvu imaju osam velikih osam bodova prednosti u odnosu na večerašnjeg rivala, međutim, neće biti u prilici da po prvi put u istoriji kluba objedine oba trofeja, pa će se nakon eliminacije na Mineirau maksimalno fokusirati na brazilsku Seriju A u kojoj titulu čekaju ravno 50 godina.

Više od svih žaliće napadač Atletika Edu Vargas. Jedini strelac Gala u ovom dvomeču tokom prvih sat vremena koketirao je sa ulogama heroja i tragičara, da bi mu na kraju pripala drugopomenuta. Ispromašivao se Vargas u prvom poluvremenu, preciznije, odbranio mu je golman gostiju Veverton par izglednih prilika, opravdavši nedavne pozive selektora Titea u brazilsku reprezentaciju, čime je prvaka Južne Amerike održao u životu.

Međutim, napadač Eduovog iskustva nije mogao doveka da promašuje. Ispratio je Vargasa na startu drugog poluvremena centaršut Žaira da desne strane i glavom na drugoj stativi bacio prvaka Južne Amerike na kolena. I samo nekoliko minuta kasnije imao priliku da ga nokautira. Ali kako Omar u kultnoj seriji "Žica" jasno kaže:"Kada kreneš na kralja, bolje nemoj da promašiš."

Vargas je upravo to uradio. Posle duplog pasa sa Matijasom Zaračom našao se oči u oči sa Vevertonom, ali mu je "ruka zadrhtala" i atentat na kralja Zelenog kontinenta je propao. A Atletiko je nedugo potom kažnjen. Trener Palmeirasa Abel Fereira je u 67. minutu reagovao izmenom i u igru uveo Gabrijela Verona, a ovaj šezdesetak sekundi kasnije protutnjao levim bokom, nasamario Aranu i poslao loptu na peterac, gde je Dudu u punom trku uklizavanjem smestio u mrežu.

Belo-crni su se uspaničili, ali su i pored toga uspeli da stvore nekoliko prilika do kraja meča. Najbolju od svih imao gotovo neprimetni Hulk, čiji je udarac glavom Veverton zaustavio i time ugasio nadu Atletika da se bori za svoju drugu titulu prvaka kontinenta.

Sada mu ostaje da se okrene Seriji A i ne dozvoli Palmeirasu da ga i tamo ostavi bez trofeja.

KOPA LIBERTADORES, POLUFINALE - REVANŠI

Sreda

Atletiko Mineiro - Palmeiras 1:1 (0:0) /prvi meč 0:0/

/Vargas 52 - Dudu 68/

Četvrtak

02.30: (4.50) Barselona Gvajakil (3.60) Flamengo (1.82) /prvi meč 0:2/

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.